17 Mayıs 2024 Cuma

Anadolu Üniversitesi rektörü istifa etti

Anadolu Üniversitesi Rektörü Şafak Ertan Çomaklı, sağlık sorunları gerekçesiyle istifa ettiğini duyurdu.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek Yükseköğretim Kurumu'na (YÖK) ve Cumhurbaşkanlığı'na istifasını sunduğunu açıkladı.

Çomaklı'nın Instagram'dan yaptığı canlı yayın sosyal medyada gündeme gelmişti. Canlı yayın sırasında telefonunun şarjının bitmek üzere olduğunu fark eden Çomaklı, "Şimdi bir de bunu ele alıp kızlar gibi dolandırması var. Hadi geçmiş olsun" ifadelerini kullanmış; ayrıca bir izleyiciye verdiği yanıtta selam verirken AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kullandığı el hareketini göstererek, "Vallahi anama derim sizi ha. Yemin ederim. Ömer kardaşım, böyle yapıyoruz artık, özümüze döndük. Reis herkese bunu şey yaptırdı. Ders çalış. Vallahi anama dedim sizi" ifadelerini kullanmasıyla gündeme gelmişti.

Çomaklı'nın annesi Zekiye Çomaklı'nın da İzmirlilere hakaret eden videosu uzun süre tartışılmıştı. İzmirlileri; gavur, dinsiz ve imansız olarak nitelendiren Zekiye Çomaklı, koronavirüs salgınının kentte yayılması tememnisinde bulunmuştu. Zekiye Çomaklı, sosyal medyada tepkilere neden olmuştu.