3 Mayıs 2024 Cuma

ADGB: Stêrk ve Medya Haber TV'ye sahip çıkalım

Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye yönelik polis baskınına ilişkin açıklama yapan Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB), "Kürt ulusuna, milyonlarca insanın sesi olan Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye, özgür basına ve çalışanlarına dönük yapılan bu hukuksuz baskıya karşı gelmeye, Kürt ulusunun haklı ve meşru mücadelesinin yanında bariyer örmeye çağırıyoruz" dedi. 

Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB), Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye sahip çıkmaya çağırdı. Gerçekleşen baskınlarda arama bahanesiyle teknik araç ve gereçlerin tahrip edildiği belirtilen açıklamada, Belçika polisinin vandallık yaptığı söylendi.

'KÜRT ULUSUNA SALDIRI POLİTİKALARININ BİR PARÇASI'
Baskının, Kürt ulusuna yönelik Türk devletinin çok yönlü saldırı ve katliam politikalarının bir parçası olduğu ifade edilen açıklamada, "Belçika devleti eliyle, Kürt halkının sesi olan özgür basın Stêrk TV ve Medya Haber TV üzerinden sürdürülmek istenmektedir. Türk devleti güncel olarak faşist AKP-MHP eliyle Kürt ulusunu inkar ve imha siyasetiyle yok etmek, işgal ve ilhaklarla geleneksel genetik kodlarını sürdürmekte ısrar etmektedir" denildi.

'ÖZGÜR BASIN SUSTURULAMAZ'
Türk devletinin kirli çıkar pazarlıkları temelinde, askeri olarak Metina'ya dönük işgal saldırısı başlattığı hatırlatılan açıklama, şöyle devam etti: "Belçika devleti eliyle Stêrk TV ve Medya Haber TV stüdyolarına yapılan baskın, İstanbul ve Ankara'da özgür basın çalışanlarının evlerinin basılarak 8 basın emekçisinin göz altına alınması ve aynı gece Fransa'da 6 Kürt politik aktivistinin Fransız devleti tarafından gözaltına alınması, ulusal ve uluslar arası alanda planlı bir saldırı konseptinin uygulamaya sokulduğunu göstermektedir. ADGB olarak, Kürt halkının kurum ve kazanımlarına dönük bu saldırılara karşı başta halklarımız olmak üzere, özgürlüklerden, demokrasiden ve insan haklarından yana tüm Avrupalı kurum ve kişileri Kürt ulusuna, milyonlarca insanın sesi olan Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye, özgür basına ve çalışanlarına dönük yapılan bu hukuksuz baskıya karşı gelmeye, Kürt ulusunun haklı ve meşru mücadelesinin yanında bariyer örmeye çağırıyoruz. Özgür Basın Susturulamaz!"