7 Eylül 2024 Cumartesi

ADGB: Ecevit Piroğlu'na seyahat özgürlüğü için mücadeleyi büyütelim

Sırbistan'ı terk etmeme koşuluyla serbest bırakılan enternasyonalist devrimci Ecevit Piroğlu'nun tekrar tutuklanma ve Türkiye'ye iade riskinin sürdüğünü belirten ADGB, Piroğlu'nun seyahat özgürlüğü için mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı. ADGB, bu amaçla 19 Temmuz'da Sırbistan büyükelçilikleri ve konsoloslukları önünde eylemde olacaklarını duyurdu.

Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB), Sırbistan'da 3 yıl Türkiye'ye iade riskiyle rehin tutulan ve 9 Temmuz'da Sırbistan'ı terk etmeme koşuluyla serbest bırakılan enternasyonalist devrimci Ecevit Piroğlu'nun seyahat özgürlüğü için mücadele çağrısı yaptı.

Ecevit Piroğlu'nun serbest bırakılmasının hem Piroğlu'nun direnişi hem de birleşik mücadele sayesinde gerçekleştiği kaydedilen açıklamada, Piroğlu'nun serbest kalmasının mücadelenin ilk etabı olduğu vurgulandı.

'PİROĞLU'NUN TEKRAR TUTUKLANMA VE İADE TEHLİKESİ SÜRÜYOR'
"Piroğlu, serbest bırakılmasına ve Sırbistan'ı terk etmesi için belli bir süre tanınmış olmasına rağmen, Sırbistan devleti, Piroğlu'nun Sırbistan'ı terk etmesini fiili olarak engellemektedir. Sırbistan devleti, Piroğlu'nun Sırbistan'ı terk etmesini engelleyerek, verilen sürenin dolmasının ardından tekrar tutuklama amacı gütmektedir" denilen açıklamada, Piroğlu'nun Sırbistan'ı terk etmedikçe gerçekten özgür olamayacağı vurgulandı.

3 yıl içerisinde iki kez 136'şar günlük açlık grevi yapan ve vücudu önemli oranda yıpranan Piroğlu'nun tedavisi için gerekli koşulların Sırbistan'da olmadığı kaydedilen açıklamada, Piroğlu'nun tekrar tutuklanma ve Türk devletine iade tehlikesinin sürdüğü belirtildi.

'19 TEMMUZ'DA SIRBİSTAN ELÇİLİK VE KONSOLOSLUKLARI ÖNÜNDEYİZ'
Piroğlu'nun seyahat özgürlüğünün sağlanması için mücadelenin büyütüleceği vurgulanan açıklama, şöyle devam etti: "Sırbistan devleti, faşist Türk devleti ile kirli pazarlıklardan ve uluslararası hukuka uyarak Piroğlu'nun Sırbistan'ı terk etmesini engellemekten derhal vazgeçmelidir. Piroğlu, Sırbistan'ı terk edip gerçek özgürlüğüne kavuşuncaya kadar eylemlerimizi sürdüreceğiz. ADGB olarak, 19 Temmuz 2024 Cuma günü her alanda 'Piroğlu'na seyahat özgürlüğü' talebiyle Sırbistan Büyükelçilikleri ve Konsoloslukları önünde eylemde olacağız. Tüm devrimci ve ilerici kesimleri eylemlerimize katılmaya, ilk etabını kazandığımız bu mücadelenin ikinci etabını da kazanmak için dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz."