21 Mayıs 2024 Salı

Adalet Nöbeti Antalya'da: Toplumun belleği olacağız

Barolar, 11. adalet nöbetini Antalya'da gerçekleştirdi. Antalya Baro Başkanı Polat Balkan, adaleti, demokrasiyi ve hukuk devletini savunanlar olarak faili meçhul cinayetler, yargısız infazlar aydınlanana, cezasızlık politikası sona erene kadar toplumun belli olacaklarını söyledi.

Barolar, adalet nöbetinin 11'sini Antalya'da gerçekleştirildi. Antalya Adliyesi önünde yapılan yapılan eyleme 24 baro başkanı ve yöneticisi katıldı.

"Savunmaya özgürlük" pankartının açıldığı eylemde, katledilen Tahir Elçi ve tutuklu olan ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı'nın resimleri taşındı. Ayrıca, gazeteci ve avukat Uğur Mumcu da anıldı.

Açıklama yapan Antalya Baro Başkanı Polat Balkan, "Bugünkü nöbetimiz, kalemi hep gerçekleri yazan büyük devrimci Uğur Mumcu başta olmak üzere alçakça katledilen akademisyenlere, avukatlara, aydınlara, gazetecilere, sanatçılara ve yazarlara adanmıştır. Bizler adaleti, demokrasiyi ve hukuk devletini savunanlar olarak, faili meçhul cinayetler, yargısız infazlar aydınlanıncaya, cezasızlık politikası sona erinceye kadar toplumumuzun belleği olacağız" dedi.  
 
ÇHD Antalya Şube Başkanı Deniz Yıldırım, 24 Ocak'ın Tehlikedeki Avukatlar Günü'nü olduğunu hatırladı ve Pakistanlı avukatlarla dayanışma içerisinde olduklarını söyledi.

Diğer baro başkanları da söz alarak avukatlar üzerindeki baskı ve hukuksuzluklara dikkat çekti.