9 Mayıs 2024 Perşembe

ABD'de polis, Frank Tyson'ı boğazına bastırıp boğarak öldürdü

ABD'nin Ohio eyaletinde polisler, gözaltına almaya çalıştıkları siyah Amerikalı Frank Tyson'ı boğazına bastırıp boğarak katletti.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Ohio eyaletine bağlı Canton'da 18 Nisan'da, bir trafik kazasına karışıp kaçtığı ilan edilen 53 yaşındaki siyah bir Amerikalı olan Frank Tyson'ın polisler tarafından boğularak katledildiğine ilişkin görüntüler yayınlandı.

Görüntülerde, Tyson'ı bulunduğu kafede gözaltına almak için gelen polislerin şiddet uygulayarak Tyson'ı yere yatırıp ters kelepçe taktığı, bu esnada Tyson'ın "Beni öldürmeye çalışıyorlar" dediği görüldü.

Tyson zor kullanılarak yere yatırıldıktan sonra bir polisin diziyle Tyson'ın boğazına bastırdığı, Tyson'ın ise defalarca "Nefes alamıyorum" dediği de görüntülerde yer aldı.

Birkaç dakika sonra hareketsiz kalan Tyson'ın hayatta olup olmadığını kontrol eden polis, Tyson'ın nefes almadığını fark etti ve Tyson hastaneye kaldırıldı.

Tyson, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, Tyson'ı öldüren polislerin soruşturma için açığa alındığı öğrenildi.

Görüntülerde, Tyson'ın hastaneye kaldırılması sonrası bir polisin gülerek "Her zaman bir bar kavgasına katılmak istemiştim. Bu sayılır mıydı bilmiyorum" demesi de dikkat çekti.