30 Nisan 2024 Salı

8 mültecinin cansız bedenine ulaşıldı

Meksika'nın Oaxaca eyaletindeki Playa Vicente yakınlarındaki bir sahilde 8 Çinli mültecinin cansız bedeni bulundu. Hayatını kaybedenlerden 7'si kadın, birinin ise erkek olduğu öğrenilirken tekneyi kullanan kişinin akıbeti hala bilinmiyor. 

Meksika'nın Oaxaca eyaletindeki bir sahilde tekneleri alabora olan 8 Çinli mültecinin cansız bedeni bulundu. 29 Mart Cuma günü mültecilerin ABD'ye ulaşmak için kullandığı güzergah üzerinde cansız bedeni bulunan yedi kişinin kadın, bir kişinin erkek olduğu bilgisi verildi. Bir Meksika vatandaşının idaresindeki tekne, bir gün önce Guatemala sınırındaki Chiapas eyaletinden yola çıkmıştı.

TEKNEYİ KULLANAN KİŞİNİN AKIBETİ BİLİNMİYOR
BBC'nin haberine göre, alabora olan tekneden bir kişi sağ kurtulurken, tekneyi idare eden kişinin akıbeti henüz netlik kazanmadı. Oaxaca Savcılığı, mültecilerin cansız bedenlerinin Playa Vicente yakınlarındaki bir sahilin yakınlarında bulunduğunu açıkladı.

2023 YILINDA ABD-MEKSİKA SINIRINDA 37 BİNİ AŞKIN ÇİNLİ GÖZALTINA ALINDI

Meksika üzerinden ABD'ye 2021 yılından bu yana 6,3 milyonu aşkın kişi ülkeye girmeye çalışıyor. Orta ve Güney Amerika ülkelerinin ardından göçe zorlanan insan sayısı en fazla Çin. İki yıl öncesine yaklaşık 50 kat artışla geçen yıl 37 binden fazla Çin vatandaşı ABD-Meksika sınırında gözaltına alındı.