18 Eylül 2024 Çarşamba

'33'lerin düşlerini biz tamamlayacağız'

Suruç'ta katledilen Veysel Özdemir'in ikiz kardeşi Hevidan Özdemir, katliamın 3. ayında bir taraftan "Hiçbir düş yarım kalmayacak" derken diğer taraftan adalet mücadelesinin devam edeceğini ifade ediyor.
Ankara'da 33 Düş Yolcusu'nu anma etkinliklerinin Valilik tarafından yasaklanırken Suruç'ta katledilen Veysel Özdemir'in ikiz kardeşi Hevidan Özdemir, adalet mücadelelerinin devam edeceğini söyledi.
 
Özdemir, 33 Düş Yolcusu için "Savaşta yıkılan ama ödenen bedellerle de kazanılan bir kentin yeniden inşa edilmesine katkıda bulunmak için gittiler. Çocukları oyuncaklarla mutlu etmeye, ağaçları katledilmiş bir kente fidan dikmeye gittiler. Ama alçakça katledildiler" dedi.
 
33'LERİN MÜCADEELSİNİ TAMAMLAYACAĞIZ
 
Özdemir, "Onlardan sonra ortaya çıkan bir şiar vardı: Hiçbir düş yarım kalmayacak. Biz de bu şiarla ilerliyoruz. Ne bir kentin yıkımına, ne bir kadının çığlığına ne de bir çocuğun gözyaşına ve korkmasına izin vermeyeceğiz. Biz onların mücadelesini yarım bırakmayacağız" diyerek Suruç şehitlerinin düşlerini tamamlama sözü verdi.
 
Suruç katliamının failleri korunurken yaralıların mahkemesinin devam ettiğini hatırlatan Özdemir, "Mahkemede Suruç tanıklarına 'Herhangi bir yara aldınız mı?' diye sorulan bir mahkemeden bahsediyoruz. Biz Suruç'ta olmadan bu kadar yara aldıysak orada olanların yarası nasıl sorgulanır diye hayret ediyorum" dedi.
 
MAHKEMELER TARAFSIZ DEĞİL
 
"Katliamı yapan sanık bir kere bile mahkemeye getirilmedi. Bize orada suçlu muamelesi yapılıyor ama sanığın isteklerine göre mahkeme ilerliyor. Biz bu adalet arayışımızın peşini asla bırakmayız. Ama mahkemeler tarafsız ve objektif olmadığı sürece adalet umudumuz yok" diyen Özdemir, adalet mücadelelerinin devam edeceğini belirtti.