29 Mart 2024 Cuma

'Yunanistan'da tutuklanan Turgut Kaya'ya özgürlük'

Uluslararası Politik Tutsaklarla Dayanışma Komitesi'nin çağrısıyla Avrupa'nın bir çok kentinde yapılan eylemde Yunanistan'ta tutuklanan Turgut Kaya'nın serbest bırakılması istendi.
Uluslararası Politik Tutsaklarla Dayanışma Komitesi'nin (UPOTUDAK) çağırısıyla Turgut Kaya için Avrupa'nın Viyana, Hamburg, Frankfurt, Bern, Berlin, Londra, Atina, Den Haag ve Strazburg kentlerindeki Yunanistan konsoloslukları önünde eylemler düzenlendi. 
 
Turgut Kaya, Türk devletinin İnterpol üzerinden yaptığı arama sonucu Yunanistan devleti tarafından tutuklanmıştı.  Kaya, yarın mahkemeye çıkartılacak.
 
ALMANYA
 
Hamburg kentinde Gänsemarkt bölgesinde bulunan Yunanistan Konsolosluğu önünde eylem yapıldı. Eyleme, ATİF, NAVDEM, MLPD ve ADHK de destek verdi. Kaya'nın serbest bırakılması talebini içeren bir dosya konsolosluk yetkililerine verildi.
 
Frankfurt'ta UPOTUDAK, Enternasyonal Birlik ve Almanya Marksist Leninist Partisi'nin (MLPD) çağrısıyla Yunan konsolosluğu önünde eylem yapıldı. Konsolokluk yetkilileri, eylem alanına gelerek, Kaya'nın durumuna ilişkin bilgi alırken, eylemciler bir dosya sundu. Yapılan açıklamada, Kaya'nın derhal serbest bırakılması istendi.
 
İSVEÇRE
 
Bern'deki Yunan Konsolosluğu önünde bir araya gelen İsviçre İnsan Hakları Derneği ve ATİK/UPOTUDAK aktivistleri sloganlar attı. Eyleme Devrimci İnşa (Revulotionäre Aufbau) da katılırken, Türkiyeli devrimci örgütler de destek verdi.
 
FRANSA
 
İnterpol gerekçesiyle Yunanistan’da Türkiye’ye iade tehdidi ile tutuklanan Turgut Kaya için Fransa’nın Strazburg şehrinde bulunan Yunan Konsolosluğu önünde de eylem yapıldı. ATİK Fransa Komitesi'nden bir heyet Yunan Konsolosluğu'na girerek yetkililerle görüştü.
 
HOLLANDA
 
Yunanistan'ın Den Haag konsolosluğu önünde bir araya gelen HTİF aktivistleri, Turgut Kaya'nın özgürlüğünü istedi.
 
LONDRA
 
İngiltere'nin başkenti Londra da da "Turgut Kaya serbest bırakılsın” şiarıyla dayanışma eylemi gerçekleştirildi. Yunan Konsolosluğu'nun önünde buluşan grup, sloganlar attı, konuşmalar yaptı. Grup adına bir heyet, konsolosluk yetkilileri ile görüştü.