19 Nisan 2024 Cuma

YPG: IŞİD'in kilit isimlerinden Adıl Musa Abdulcezar yakalandı

YPG Basın İrtibat Merkezi, IŞİD çete yapılanmasında Halep, Hama, İdlib, Reqa, Deraa, Tabqa ve Bab'da istihbarat olarak sorumluluk üstlenmiş Ebu Ekrem kod adlı Adıl Musa Abdulcezar'ın Y.A.T. birlikleri tarafından gerçekleştirilen operasyonla yakalandığını duyurdu.
YPG Basın İrtibat Merkezi, IŞİD'in kilit isimlerinden Ebu Ekrem kod adlı Adıl Musa Abdulcezar'ın 11 Ağustos'ta yürütülen özel bir operasyonla yakalandığı açıkladı. Açıklamada tutuklanan Adıl Musa Abdulcezar'ın IŞİD hakkında birçok bilgi verdiği de belirtildi.
 
Açıklamada, "11 Ağustos 2018 günü IŞİD çete yapılanması içinde istihbarat faaliyetlerinde görev yürütmüş olan, Bab, Hama, Halep, İdlib, Rakka, Meyadin, Tabqa ve Dera'da sorumluluk üstlenen kilit isimlerden Ebû Ekrem kod isimli, Adıl Musa Abdulcezar (son süreçte kullandığı isim Ebu Basıl El Xezawi'dir) adlı çete lideri özel bir operasyon ile ele geçirilerek tutuklanmıştır. Adıl Musa Abdulcezar, işgalci Türk devleti tarafından da desteklenerek güçlenmesi sağlanan IŞİD hakkında birçok bilgiyi de aktarmıştır" diye belirttildi.
 
Açıklamada, gerçekleştirilen operasyonu Yekîneyên Antî Teror (Y.A.T.) gücünün gerçekleştirdiği ve Adıl Musa Abdulcezar'ın sağ yakalandığı kaydedildi.