26 Nisan 2024 Cuma

Young Struggle örgütçüler ve aktivistler kampı düzenledi

Avrupa'da faaliyet yürüten sosyalist gençlik örgütü Young Struggle 2-5 Ağustos tarihlerinde örgütçüler ve aktivistler kampı düzenledi.
Avrupa'da faaliyet yürüten sosyalist gençlik örgütü Young Struggle 2-5 Ağustos tarihlerinde örgütçüler ve aktivistler kampı düzenledi. Kamp boyunca Young Struggle'ın politik, örgütsel ve ideolojik gelişim sorunları tartışıldı, perspektifler oluşturuldu. YS, "Örgütçüler ve Aktivistler Kampının Devrimci Perspektifleri" başlığıyla bir sonuç bildirgesi yayımladı.
 
Sonuç bildirgesinde, Young Struggle'ın hangi toplumsal ve maddi koşullarda oluştuğunu ve hangi ihtiyacın ürünü olduğu sorusu tarihsel ve güncel yönleriyle ele alındığı belirtilerek, "Genç sosyalistlerin göçmen gençlik kitlelerini yerli sınıf mücadeleleriyle birleştirme, göçmen gençleri yerli gençlerle özgürlük ve sosyalizm mücadelesinde birleştirme stratejik görevine verilmiş bir yanıt olduğu" vurgulandı.
 
Bildirgede, "YS, örgütsel dikkatin siyasal önceliklere verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Türkiye ve Kürdistan gündemlerini Avrupa'daki sınıf mücadeleleri ekseninde ele almanın koşullarının giderek arttığını belirten YS, göçmen gençlik kitlelerinin gündemlerini yerli kitlenin gündemleriyle yoğurarak politik müdahalelerde bulunmanın önemine" dikkat çekildi.
 
Alman devleti ve onun iç istihbaratının saldırısının bu stratejik görevin gerçekleştirilmesinin maddi koşullarının varlığını gösterdiğini belirten YS, Alman devletinin bunu engellemeye çalıştığını belirterek, "Bu doğrultuda devrimci gençlik hareketi içerisinde YS'nin 'birleştirici' güç olarak öne çıkması gerektiği ifade edildi. Bildirgede, örgütsel gelişim stratejisini de tartışan YS, "Özellikle kent örgütlerinin güçlenmesi ve yerelde siyasal müdahale gerçekleştirmeleri" gerektiği belirtildi.
 
Young Struggle dergisinin 18 yıllık tarihinde örgütsel daralmalarda dâhil örgütsel sürekliliği sağlayan bir birleştirici ve örgütleyici güç olduğu belirtilen bildirgede, "Young Struggle dergisi gençler tarafından gençler için çıkarılan bir dergi olacak. Gençler olarak geleceğimiz için önemli olan konular hakkında tartışmak istiyoruz. Sadece tartışmak değil, aynı zamanda nasıl değiştirebileceğimiz hakkında da önermeler yapmak istiyoruz" denildi. Derginin kadın dergisi gibi çalışma iddiasına bağlı olarak kadın özgürlük mücadelesi gündemlerini kadın devrimi perspektifiyle yorumlaması ise vurgulanması gereken bir gelişim olarak değerlendirildiği belirtilen açıklamada, "Genç Kadınlar içinde Kitle Çalışmasının sorunlarını tartışan genç kadınlar, kadınlara özel alanların yaratılmasını ve kadın dayanışmasının önemini vurgularken, sosyalist erkeklerin önünde duran somut görevin toplumsal ve örgüt içinde bütün ayrıcalıkları ve avantajları reddetmeleri olduğu" belirtildi.
 
Bildirgesinin devamında, "Efrin işgal saldırısına karşı mücadele pratiğini gözden geçiren YS, başta Efrin ve Güney Kürdistan gelmek üzere Faşist Türk Devletinin işgal ve ilhak saldırılarına karşı Avrupa'da sınıf mücadelelerinin içinden, başta Alman Devleti gelmek üzere Avrupa devletlerini de teşhir eden tarzda işlemek gerektiği vurguladı. Emperyalist Küreselleşme Düzeninin bir varoluş bunalımında olduğu saptamasından yola çıkarak Avrupa devletlerinin siyasal krizlerini çözmek için kazanılmış politik özgürlüklere saldırdığı" belirtildi.
 
Bildirgede, "politik özgürlüklerin savunulmasını öncelikli mücadele konusu olduğu belirtilerek, Akdeniz'de mülteci ölümlerini önleme amacıyla sivil kurtarma ekiplerine karşı Avrupa devletlerinin davalar açılmasını gündemleştiren YS, başta mülteciler gelmek üzere göçmen ve herkesin onurlu yaşam mücadelesini sahiplenme çağrısına yer verildi. Bildirgede, "Kapitalizme ve erkek egemenliğe karşı sosyalizm mücadelesinde buluşalım, Young Struggle'da birleşelim, sahip çıkalım" çağrısı yapıldı.