18 Mayıs 2024 Cumartesi

Yeldana Kaharman'ın ölümü hala araştırılmıyor

Çete lideri Sedat Peker'in ortaya attığı iddialara rağmen Elazığ'da yaşayan Kazakistanlı gazeteci Yeldana Kaharman'ın, AKP'li Tolga Ağar tarafından cinsel istismara uğraması ve katledilmesine ilişkin hala etkin bir araştırma yapılmadı, soruşturma açılmadı. 

Mehmet Ağar'ın oğlu AKP milletvekili Tolga Ağar'ın cinsel saldırısına uğrayan ve katledilen Kazakistanlı Yelda Kaharman'ın ölümü çete lideri Sedat Peker'in açıklamalarıyla yeniden gündeme geldi. 

Ancak ortaya atılan tüm iddiaların araştırılması ve gerçeklerin ortaya çıkarılması için bir adım atılmadı. Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı, Yeldana Kaharman'ın ölümüne ilişkin 16 Ekim 2019 tarihinde kovuşturmaya yer olmadığına dair verdiği kararla kapattığı dosyayı yeniden açmadı ya da etkin bir soruşturma yürütmedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Tulay Hatimoğulları, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün yanıtlaması üzerine Meclis'e soru önergesi verdi. 

Hatimoğulları, şu soruların yanıtlanmasını istedi: 
▪ "Yeldana Kaharman'ın otopsi raporunu yayınlayan gazeteci Baransel Ağca hakkında açılan soruşturmanın gerekçesi nedir?
▪ Yeldana Kaharman'ın otopsi raporu iki yıldır neden ulaşılamamıştır?
▪ Otopsi raporunda ası nedeni ile öldüğü belirtilen Yeldana Kaharman'ın alnında ölümünden en az 24 saat önce gerçekleşen şiddetli darbeler sonucu oluşan lekeler neden soruşturulmamıştır?
▪ Kaharman'ın sevgilisinin ifadelerinde yer alan cinsel saldırı bulgusu olabilecek morluklar otopsi raporunda neden mevcut değildir?
▪ Hakkındaki haberlere erişimin engellenmesi kararları çıkartılan dosyanın akıbeti neden bugüne kadar paylaşılmamıştır?
▪ Yeldana Kaharman'ın ölümünden bir gün önce Tolga Ağar'ın evine röportaj yapmak üzere gittiği iddiası doğru mudur? Tolga Ağar'a ilişkin iddialar neden araştırılmamıştır?
▪ Kaharman'ın cinsel saldırıya uğradığına dair şikayeti olmuş mudur? Şikayet söz konusu ise neden dosya kapsamında cinsel saldırı iddiaları araştırılmamıştır?
▪ Şikayeti olduysa şayet kayıtlar araştırılarak dosyanın tekrar açılması sağlanacak mıdır? 
▪ Yeldana Kaharman'ın ölümüne ilişkin Sedat Peker tarafından ortaya atılan iddiaları araştırmak üzere tekrar soruşturma açılacak mıdır?"