19 Mayıs 2024 Pazar

YBŞ: Türkiye'nin Şengal'e saldırısında 5 savaşçımız yaralandı

YBŞ, Türkiye'nin dün Şengal'e yönelik saldırısında silahlı insansız hava araçlarıyla YBŞ ve YJŞ'ye ait noktaların hedef alındığını ve 5 savaşçının yaralandığını açıkladı.

Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) Komutanlığı, Türkiye'nin dün Şengal'a yönelik silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) gerçekleştirdiği saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada "Son dönemde işgalci Türkiye devleti insansız hava araçları ile YBŞ ve YJŞ güçlerimize saldırmıştır. Dünkü (Salı günü) Xanesor'a düzenlenen saldırıda 2'sinin durumu ağır olmak üzere 5 savaşçımız yaralanmıştır" dedi.

Türkiye'nin amacının Şengal'deki Êzidîleri örgütsüz ve savunmadan yoksun hale getirmek olduğunu belirten YBŞ, "Bu saldırı, özel ve psikolojik savaşın bir parçası olmakla halk içinde korku yaymak amacı taşımaktadır" ifadelerine yer verdi.

Êzidî halkının bu saldırılara daha güçlü bir örgütlenme ve duruşla karşılık vereceğini kaydeden YBŞ, Türkiye'nin öldürülen IŞİD çetebaşı Bağdadi'nin intikamını Êzidî halkından almak istediğine dikkat çekti.

YBŞ, açıklamanın devamında şunlar belirtti: "Ebubekir El Bağdadi, Türk devletinin denetimindeki bir alanda öldürüldü ve Bağdadi'nin ölümü Êzidî kadınlarının intikamı olarak ilan edildi. Türk devleti de Bağdadi'nin intikamını Êzidî toplumundan almak istemektedir. Şengal'e dönük saldırıların amacı budur."

Türkiye'nin aynı zamanda Misak-ı Milli sınırlarını canlandırmaya çalıştığına dikkat çeken YBŞ, "Şu sıralarda da Irak devleti karışıklık içerisinde bulunuyor. Türk devleti bu durumdan faydalanarak saldırıda bulunuyor. Musul ve Kerkük başta olmak üzere tüm Irak halklarının bu saldırılara karşı ortak bir tavır koymaları gerekiyor. Biz YBŞ ve YJŞ olarak her koşulda halkımızı ve toplumumuzu koruyacağız. Nasıl ki 2014 yılında IŞİD çetelerine karşı savunma görevimizi yerine getirdiysek, Türk devletinin saldırılarına karşı da tarihi görevimize sahip çıkacak, hem halkımızı hem de tüm bölge halklarını koruyacağız" diye belirtti.