23 Nisan 2024 Salı

Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi 600 bin imzayı Meclis'e verdi

Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi, İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanması talebiyle topladığı 600 bin imzayı Meclis'e verdi. HDP ve CHP ile de görüşen heyet, imzaların takipçisi olmalarını istedi.

Yaşamak istiyoruz inisiyatifi, "İstanbul Sözleşmesi uygulansın" talebiyle, 2019 Aralık ayından beri topladığı 600 bin imzayı Meclis'e teslim etti. 

Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi, imzaları iletmek için Meclis Başkanlığı'na haftalar öncesinden başvuru yaptı. Ancak, başvuru yanıtsız bırakıldı.

Bunun üzerine İnisiyatif Sözcüsü Havva Cuştan'ın da aralarında olduğu heyet, imzaları TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AKP Edirne Milletvekili Fatma Aksal'a teslim etti.

Heyet ardından HDP ile görüştü. HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran ve HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu ile görüşen heyet, imzaların takipçisi olmaları talebinde bulundu.

Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi heyeti, son olarak CHP KEFEK üyesi ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil'le görüştü.İmzaların akıbetinin takipçisi olacaklarını belirten Kadıgil, Meclis Başkanlığının 600 bin kadının imzasının olduğu görüşme talebini yanıtsız bırakmasını kınadı, yarın Meclis'te bunu gündemleştireceklerini söyledi.

Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi Sözcüsü Havva Cuştan da, Meclis Başkanlığı tarafından görüşme taleplerine yanıt dahi verilmemesini eleştirdi. 

KEFEK Başkanı Aksal'a imzaları teslim ettiklerini hatırlatan Cuştan, "İstanbul Sözleşmesi uygulanana, katledilen her bir kadının hesabı sorulana kadar sürecin takipçisi olacağız" dedi.