19 Mayıs 2024 Pazar

Tüm Çalışanlar için Sağlık Platformu'dan İŞKUR önünde eylem: Milyonlar aç

Tüm Çalışanlar için Sağlık Platformu, "Milyonlar aç, milyonlar işsiz işte sizin düzeniniz" diyerek İŞKUR önünde açıklama yaptı.

Tüm Çalışanlar için Sağlık Platformu, Kadıköy İŞKUR önünde "Milyonlar aç, milyonlar işsiz işte sizin düzeniniz" diyerek açıklama yaptı. 

Tüm Çalışanlar için Sağlık Platformu sözcüsü Deniz Bakır, pandemi salgınının ceremesini işçi ve emekçilerin çektiğini söyledi. İşçi ve emekçilerin sadece ölüm riskiyle de değil, açıklanan yeni 'normalleşme politikaları'yla açlık ve işsizlikle karşı karşıya olduğuna dikkat çekti. 

"İşsizlik yoksulluk kader değildir" diyen Bakır, "İşsizliği ve açlığı yaratan siyasi iktidarın politikalarıdır. İŞKUR binası önündeyiz. Çünkü İŞKUR açarak bu işi çözemezler" dedi. Sermayeyi ve patronları gözeten politakalara son verilmesini isteyen Bakır, işçi ve emekçilere de şöyle seslendi:

"Önümüzdeki dönemde daha fazla sefaletle karşı karşıya kalacağız. Çalışanlar, emekçiler, işçiler olarak buna karşı çıkmak hepimizin ortak sorumluluğu olmalı. Yoksa hepimizi daha kötü günler bekliyor. Bunun için tek kurtuluş yolumuz var. Birleşmek. Kendi yandaşlarını koruyan politikalara karşı daha güçlü ses çıkarmaktan geçiyor. Hep birlikte haykıralım: Milyonlar aç, milyonlar işsiz, işte sizin düzeniniz. Buna karşı direnelim."