17 Mayıs 2024 Cuma

TKŞ: 7. yılında yaşasın Kobanê zaferi

Rojavalı komünistler, DAİŞ çetesine karşı kazanılan Kobanê zaferinin 7. yıldönümü öncesinde stant açtı. "Kobanê Direniyor" başlıklı bildiriler dağıtan TKŞ üyeleri, halkın zaferini kutladı, işgal saldırılarına karşı mücadelenin önemine dikkat çekti.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) üyeleri, faşist IŞİD çetesinin aylar süren saldırılarına karşı 27 Ocak 2015 tarihinde kazanılan Kobanê zaferinin 7. yıldönümü öncesinde stant açtı, çalışma yaptı.

IŞİD çeteleri, 2014 yılının Eylül ayında Kobanê'yi kuşatmaya almış, aylar süren işgal saldırısına karşı YPG, YPJ, MLKP ve enternasyonalist savaşçılar tarihi bir direniş sergilemişti. Yüzlerce devrim savaşçısının kanlarıyla özgürleşen Kobanê, 27 Ocak 2015 tarihinde DAİŞ çetesinden tamamen kurtarılmış ve özgürleştirilmişti.

Rojavalı Komünistler, zaferinin 7. yıldönümü dolayısıyla Kobanê kent merkezinde bildiri dağıtımı gerçekleştirdi. "Kobanê Direniyor" başlıklı bildiriler dağıtan TKŞ üyeleri, çarşıda yaygın afiş çalışması gerçekleştirdi.

Çarşı merkezinde stant açan TKŞ'liler, Kobanê zaferinin önemine dikkat çeken konuşmalar yaptı, halkın zaferini kutladı.

Serkeftin gazetesinin dağıtımını da yapan TKŞ'liler, zaferin yıldönümünde Heseke'de hapishaneye saldıran DAİŞ çetesinin bir kez daha yenildiğini vurguladı. Devrim topraklarını savunmak için sonuna kadar mücadele edeceklerini dile getirdi.

TKŞ üyeleri, Kobanê zaferinin yıldönümüne ilişkin çok sayıda ziyaret de gerçekleştirdi. Özerk Yönetime bağlı kurumları ziyaret ederek zafer gününü kutlayan komünistler, Demokratik Birlik Partisi'ni (PYD) de ziyaret etti. Ziyarette, Kobanê zaferinin önemi ve mücadelenin büyütülmesi üzerine sohbetler yapıldı.