19 Nisan 2024 Cuma

TJA Avcılar'da mor zincir eylemi gerçekleştirdi

TJA, 25 Kasım etkinlikleri kapsamında Avcılar'da mor zincir eylemi yaptı. 
 

Özgür Kadın Hareketi (TJA), 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında, Avcılar'da mor zincir eylemi yaptı.

Eyleme Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul il Eşbaşkanı Elif Bulut ve Barış Anneleri de katıldı.

Katledilen kadınların fotoğraflarının taşındığı eylemde açıklama yapan Türkan Kocadağ, erkek-devlet şiddetinin tüm yaşam alanlarında yaygınlaştığını anımsattı. Kocadağ, "Mirabellerden bugüne binlerce kadın direnişçisinin yaşamı 21. yüzyılın kadın yüz yılı olacağını gösteriyor. Emine Bulut, Pınar Gültekin, İpek Er, Fatma Altınmakas, Şuke Çet ve daha nicesini unutturmayacağız. Kadınları katledenlerden, göz yumandan, engellemeyenden, unutturmaya çalışandan hesap soracağız. Kendimizi savunacağız" dedi.

Kadınların kazanımlarına yönelik saldırılara dikkat çeken Kocadağ, "Militarizme, cinsiyetçiliğe, sömürüye, homofobiye, transfobiye, erkek-devlet şiddetine, tacize ve tecavüze karşı direnişi kuşanarak kendimizi savunuyoruz" diye belirtti. 

25 Kasım'da, "Yaşamımız ve haklarımız için kendimizi örgütlüyor, kazanımlarımızı koruyor ve kendimizi savunuyoruz" şiarıyla sokaklarda olacaklarını duyurdu.