18 Mayıs 2024 Cumartesi

TJA aktivisti kendisini 'istihbarat elemanı' olarak tanıtan kişilerce tehdit edildi

TJA aktivisti Eylem Saruca imza atmak üzere gittiği karakoldan çıktığı esnada kendisini "istihbarat elemanı" olarak tanıtan kişilerce "örgütlülüğünü zedeleriz" şeklinde tehdit edildiğini açıkladı.

Tevgera Jinên Azad (TJA), son dönemde kadınlara yönelik artan polis baskısını gerçekleştirdiği basın toplantısıyla teşhir etti. Beyoğlu'nda bulunan İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şube binasında gerçekleştirilen toplantıya Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Eş Başkanı Elif Bulut ve çok sayıda kadın kurumu temsilcisi katıldı.

Açıklamada ilk olarak konuşan TJA aktivisti Eylem Saruca, imza atmak üzere gittiği karakoldan çıktığı esnada, kendisini "istihbarat elemanı" olarak tanıtan bir kişinin yanına oturup çay içmek istediğini aktardı. Polisin, kendisi ile konuşmasının yargılandığı dosyası açısından lehine olacağını ifade ettiğini aktaran Saruca, söz konusu kişi tarafından fotoğrafı üzerinden tehdit edildiğini söyledi. Saruca, maruz kaldığı tehdidi şöyle aktardı: "Bu konuşmaların ardından yanından uzaklaştım. Ardından telefonuma bir arama geldi. Arayan kişi, az önceki polisi kendisinin gönderdiğini söyledi. Dosyalarımın yararına konuşacağını, konuşmazsam fotoğrafları üzerinden sosyal medya hesabı açarak örgütlülüğümü zedeleyeceğini söyledi. Bunun taciz olduğunu söylediğimde ise 'uyarı' diye konuştu."

Bu tür durumlarla çok sık karşılaştıklarını ifade eden HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Elif Bulut da bu durumun siyasi kırım ile bağlantılı olduğunu belirterek iktidarın, kadın örgütlülüğünün direngenliğini bozamadığı için bu tür yöntemlere sık sık başvurduğunun altını çizdi. Bulut, "Teşhir etmek, rahatsız etmek, yol kesmek gibi yöntemler deniyorlar. İktidarın bu karanlık işlerini biz zaten bizzat yaşadık, gördük, biliyoruz. Ama bu açıklamalarımız iktidar karanlığını milyonların görmesine neden oluyor" dedi.

Bulut, kadınlara dönük her türlü baskı ve yıldırma politikalarını inatla teşhir edeceklerini vurguladı.