29 Mart 2024 Cuma

Teğmen Ali: Kapitalizm dünya krizini Ortadoğu savaşı ile aşmak istiyor

TKEP/L Rojava Yaşar Bulut Karargah Komutanı Teğmen Ali, kapitalizmin içinde bulunduğu krizi Ortadoğu savaşı ile aşmaya çalıştığını belirtti. Rojava devrimini savunmanın "birleşik devrimi savunmak" anlamına geldiğini belirten Teğmen Ali, enternasyonal mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı.
Bir çok Türkiyeli devrimci hareket, Rojava devriminin savunulmasında yer aldı. 
 
Bu örgütlerden biri olan  Türkiye Komünist Emek Partisi Leninist (TKEP/L), Kobane savunmasının ardından Rojava devrimine katıldı. 
Son olarak Efrin Çağın Direnişi'nde yer alan TKEP/L'nin savaşçısı Sinan Ateş, Efrin'de ölümsüzleşti. Efrin savunmasında MLKP, BÖG  ve MLSPB savaşçılarından da ölümsüzleşenler oldu. 
 
 
ETHA'nın sorularını yanıtlayan TKEP/L Rojava Yaşar Bulut Karargah Komutanı Teğmen Ali, "Rojava devrimini savunmak dünyadaki bütün ezilen emekçileri savunmaktır" dedi.
 
Kobane savunmasının ardından bir çok hamlede yer aldıklarını hatırlatan Teğmen Ali, "Kobane savaşı ile Sirin, Tabqa hamlesinden sonra Yaşar Bulut Karargâhı olarak Rojava’daki çalışmaları ve devrimi savunmak  ve devrimi ileri taşımak için mücadelemiz sürüyor" diye konuştu.
 
Dünyada çok derin ekonomik ve siyasal bir krizin yaşandığına dikkat çeken Teğmen Ali, şunları söyledi: "Rojava devrimi, Türkiye-Kürdistan işçi ve emekçi halklarına, Ortadoğu halklarına büyük bir umut vererek ateşleyici bir rol oynadı.  Bu ateşleyici rolü ileri taşımak, sahiplenmek, faşizme ve kapitalizme karşı ayakta tutmak biz enternasyonalist savaşçıların tarihsel görevlerinden biridir. Bu bilinçle hareket ediyoruz. THKO’dan Denizlerin yoldaşları olarak, THKO’dan edindiğimiz halkların birlikte mücadelesi ilkesinden yola çıkarak  Filistin'de  Denizlerin yürüttüğü yolu devam ettirerek Rojava’da ölümsüzleşen Sinan Yoldaş ve Taylan Yoldaşın yollarının devamcısıyız."
 
Dünya kapitalist sisteminin büyük bir çöküş içinde olduğu değerlendirmesini yapan Teğmen Ali, "Dünyada iki blok var. Birincisi; ABD, Avrupa Birliği ve Japonya. İkincisi ise; Rusya ve Çin’in başını çektiği Şangay beşlisi. Bu tür iki oluşum ve onlara yedeklenen güçler de var. Suriye, Suriye iç savaşında yedeklenen güçlerden biridir. Ve bu iki güç Ukrayna’dan Kore’ye, Kore’den Libya’ya Ortadoğu'daki bütün yaşanan çatışmaların ve savaşların ana temelidirler" dedi.
 
Teğmen Ali, Türk devletinin temel amacının Rojava devrimini boğmak olduğunun altını çizdi ve ekledi: "Rojava devriminin kazanması, birleşik devrimin kazanması, Türkiye'de tekelci kapitalizmin ve faşizmin yıkılması anlamına geliyor. Faşist TC devleti ve hükümetinin başını çektiği Erdoğan bunun bilincinde. Şimdi devrimi bastırmak için her türlü yol ve yöntemi deniyor. İdlib anlaşmasını da bu şekilde ele almak gerekiyor. Ama şunu bilmemiz de gerekiyor ki, Türkiye, Suudi Arabistan, Ürdün, Amerika ve diğer kapitalist ülkeler, Suriye'de istediklerini alamadılar. İdlib’i Türkiye üzerinden ayakta tutmaya çalışıyorlar. İdlib’de savaş kaçınılmaz. Bu ağır silahların geri çekilmesi belli bir süreci kapsıyor. Şimdi bu iki farklı güç kendi ihtiyaçlarına göre hareket ediyor. Bizlerin ise Rojava halkları olarak bu iki farklı yoldan başkasını seçmemiz gerekiyor. Tek amacımız ve hedefimiz şu olmalı; devrimi nasıl ayakta tutabiliriz, devrimin kazanımlarını nasıl ileri taşıyabiliriz, devrimi farklı bölgelere farklı halklara nasıl genişletebiliriz?"
 
ENTERNASYONAL MÜCADELEYİ BÜYÜTMELİYİZ
 
Efrin direnişini hatırlatan Teğmen Ali, "Efrin savaşı Kürt halkı ve dostlarına karşı kimin nasıl tutum aldığını çok iyi gösterdi. İki cephe vardı. Biri ezilen halklar, Kürtler ve insanlığın yanında olanlar. Diğeri de başta ABD, AB, Rusya ve Ortadoğu’daki dinci gerici güçler. Efrin savaşı bu net çizgiyi koydu. Efrin savaşında, biz bütün bu güçlere karşı savaştık. Halk deyimiyle söylersek, Kürt halkı yedi düvele karşı savaştı. Kapitalizm ve emperyalizim kendi çıkarları doğrultusunda hareket eder. Efrin savaşında bunu gördük. Bu nedenle kendi öz gücümüze, Kürt halkına, Rojava halklarına, dünyada ve Türkiye'deki emekçi halklara güvenerek devrimimizi ilerletmemiz gerekiyor" diye konuştu. 
 
TEKP/L Rojava Yaşar Bulut Karargah Komutanı Teğmen Ali, en temel amacın Rojava devrimini ayakta tutmak olduğunu belirtti ve ekledi: "Her devrimci, her komünist bu ana görevi hayata geçirmek için elinden geleni yapmalı. Bunu yapmazsak dünya emekçiler için daha da yaşanmaz hale gelecek. Rojava devrimi ile ezilenlerin, halkların devrimcilere olan sempatisi arttı. Bu sempati kapitalizme karşı olan öfkenin dışa vurumuydu. Bunu yükseltmek için enternasyonal mücadeleyi çok hızlı bir şekilde örmeliyiz. Efrin'de, Kobane'de enternasyonalizmin destansı kahramanlıkları yaratıldı. Ancak en büyük eksikliğimiz bu durumu örgütlü bir güce dönüşterememektir."
 
ROJAVA DEVRİMİNİ SAVUNMAK BİRLEŞİK DEVRİMİ SAVUNMAKTIR
 
"Rojava devriminin zaferi ve bu devrimi ileri taşımak birleşim mücadelenin anahtarıdır" diyen Teğmen Ali, “Yoldaşlarımızın ödedikleri bedellerle, bıraktıkları miraslarla devrimimizi savunacağız ve ileri taşıyacağız. 21. yüzyıl kahramanlıkların dönemidir. Taylanlardan Sinanlara Özgür’lerden Tîrej’lere Bayram Alilerden Nurhaklara ve daha birçok enternasyonal savaşçının ölümsüzleşmesiyle ileriye taşındı. Emekçi halkların kurtuluşu ve devrimizin zaferi, kapitalizme, faşizme ve emperyalizme karşı savaşı büyütmekten geçer. Rojava devrimini savunmak ve ileri taşımak, birleşik devrimi savunmaktır. Denizlerin, Taylanların, Sinanların yoldaşı Leninist savaşçılar olarak bizler, savaşı her yerde büyütmeye çağırıyoruz. Dünyadaki işçi sınıfı ve emekçiler, emperyalizme ve kapitalizme karşı her yerde örgütlenmeli ve mücadele etmeliler. Ancak; kapitalizme karşı savaşan halklar zafer kazanabilirler” dedi.