8 Mayıs 2024 Çarşamba

Tecavüz failinin tutuklanması talebine ret

Ankara'da Ç.B.'ye tecavüzde bulunduğu gerekçesiyle yargılanan Hasan Bilgili'nin yargılandığı davanın 3'üncü duruşmasında da tutuklama talebi reddedildi.

Ankara'da, 2 Nisan 2019'da sahibi olduğu VCOM Veteriner Cerrahi ve Ortopedi Merkezi'nde çalışan veteriner hekim Ç.B.'ye tecavüzde bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan, ardından itiraz üzerine serbest bırakılan Prof. Dr. Hasan Bilgili ile delilleri yok etmede ona yardım eden veteriner hekim Serkan Durmaz ve Jinekolog Dr. Hüseyin Şenyurt hakkında açılan davanın 3'üncü duruşması görüldü. Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle dosya üzerinden görülen duruşma Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Ç.B'nin avukatı Aslı Arıhan hazır bulunduğu duruşmaya, "Nitelikli cinsel saldırı", "Cebir ve tehdit ile hürriyeti yoksun kılma", "Tehdit" ve "Hakaret" ile suçlanan Bilgili, "Basit cinsel saldırı", "Alıkoyma, tehdit, hakaret" ve "Suç delillerini yok etme" ile suçlanan Durmaz ile "Delilleri yok etme" ile suçlanan Şenyurt katılmadı.

Av. Arıhan, sanıklarının tutuklanması talep etti.

Mahkeme heyeti, tutuklanma talebini reddederken, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan (ATK) rapor aldırılması hususunu bir sonraki celseye bıraktı. Mahkeme Ankara Şehir Hastanesi'nden mikrobiyoloji raporu istenmesine karar vererek, duruşmayı 25 Kasım'a ertelendi.