16 Mayıs 2024 Perşembe

Taciz eden patronunu teşhir etti: Kadınlar sessiz kalmayın, hesap sorun

Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi üyesi kadın, çalıştığı işyerinin patronu Erdoğan Özelçi'yi kendisini taciz ettiği için teşhir etti. Özelçi'nin, "güdüm bu abartma" diyerek tacizi savunduğunu aktaran genç kadın, tüm kadınlara sessiz kalmama çağrısı yaptı.

Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi üyesi, kendisini taciz eden patronu Erdoğan Özelçi'yi işyeri önünde teşlir etti.

İstanbul'un Ataşehir İlçesinde bulunan E. Özelçi Otomotiv'in sahibi Erdoğan Özelçi yanında çalışan kadını taciz etti. Kadının tacize tepki göstermesi üzerine, "Erkeğim ben güdüm bu. Olur o kadar, abartma" diyerek savundu.

'KADINLAR SESSİZ KALMAYIN, HESAP SORUN'
Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi işyeri önünde eylem yaptı. Tacize uğrayan genç kadın, Erdoğan Özelçi tarafından tacize uğradığını ve daha sonra işten çıkarıldığını söyledi. Erdoğan Özelçi'nin kendisine, "Abartma ben karımla da böyle tanıştım, bunu dışarıda bir şey yapıyormuş gibi düşün" dediğini aktaran genç kadın, "Ama ben hayatıma devam edemiyorum. Kadınlar, tacize uğrayan kadınlar, sessiz kalmayın hakkınızı savunun. Erkeklerden hesap sorun" diye çağrı yaptı.

"Kadınlar artık işyerinde sokakta uğradıkları tacize sessiz kalmayacak" diyen Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi'nden kadınlar, iş yerine kırmızı boya döktü, "Susmuyoruz, korkmuyoruz itaat etmiyoruz" sloganı ile eylemi sonlandırdı.