24 Nisan 2024 Çarşamba

SYPG'nin 'devrimimizi savunuyoruz' kampanyası sürüyor

Rojava devrimini savunmak Şam'da gerçekleştirilen görüşmelerde halkın örgütlü gücünü masada göstereceğini söyleyen SYPG Temsilcisi Asya, "Bu devrimimizi boğmak isteyenlere karşı devrimimizi savunmalıyız" dedi.
Kuzey Suriye'nin Fırat ve Cizire bölgelerinde SYPG tarafından sürdürülen "devrimimizi savunuyoruz" kampanyası devam ediyor.
 
"Devrimimizi savunuyoruz" kampanyası kapsamında SYPG'liler Qamişlo'nun Şarqi bölgesinde Anteriye mahallesinin ardından Asuri, Beşerîye, Cudi mahallesi ve Tennureye köylerinde de kampanya kapsamında halk toplantıları gerçekleştirildi.
 
Cudi, Asuri, Beşerîye Mahalleleri ve Tennureye köylerinde bulunan Halk Meclislerinde gerçekleştirilen toplantılara halkın katılımı yoğundu. Rojava devriminde ölümsüzleşen savaşçılar için gerçekleştirilen saygı duruşunun ardından konuşan Şarqi Meclisi Yöneticisi Fahri Sileyman, "Rojava ve Kuzey Suriye halkımız içerisinden geçtiğimiz bu günlerde devrimini daha fazla sahiplenerek, mücadelesini büyütmelidir. Halkımız her alanda devrim kurumlarında yer almalı devrimine sahip çıkmalıdır" diye belirtti.
 
Halk toplantılarında konuşan SYPG temsilcisi Beritan Asya, "Rojava devrimi bütün halkların eşit şekilde birlikte yaşadığı yer. Bundan kaynaklı bu devrimin düşmanları her geçen gün devrimi boğmaya yönelik içte ve dışarda saldırılarını artırıyorlar. Bizde SYPG olarak bu devrimin savunulmasında halkın yerini alması için bu toplantıları gerçekleştiriyoruz. Halkımız devrimin savunulmasında ve geliştirilmesinde üzerine düşen rolü oynamalıdır. Devrimimiz ile birlikte oluşturulan komünler ve halk meclislerinde devrimimizi savunmak için yerlerimizi almalıyız" diye kaydetti.
 
Son günlerde Qamişlo ve Kuzey Suriye'nin kentlerinde Suriye rejimi tarafından ortaya çıkan provokasyon girişimlerine karşı halkın kendi özsavunmasını güçlendirmesi gerektiğini ifade eden Asya, "Halkın ne kadar toplumsal alanda örgütlü olursa masada o kadar güçlü olur. Rojava devrimi ve Kuzey Suriye'nin iradesi daha güçlü olur" dedi. Asya, "Halkımızın kendi iradesiyle ortaya çıkarttığı devrimci ruhu örgütlülükleri ile güçlendirmeliyiz. Bizde bu kampanya ile devrimimizi daha güçlü savunabileceğimizi,  sorunlarımızı birlikte tartışarak devrimimizi savunacağız. Bu devrim kadın devrimi, bu devrim Rojava ve Kuzey Suriye'de yaşayan bütün ezilen halkların devrimi bu devrimi hep birlikte savunmaya devam edeceğiz" diye belirtti.
 
Halk toplantısı "Devrimimizi savunuyoruz" sinevizyonu gösterimi ve soru cevaplar ile sona erdi.