23 Nisan 2024 Salı

SYPG'nin 'Devrimimizi savunuyoruz' kampanyası devam ediyor

"Rojava devrimini savunmak Şam'da gerçekleştirilen görüşmelerde halkın örgütlü gücünü masada gösterecektir" diyen SYPG Temsilcisi Asya, "Bu devrimimizi boğmak isteyenlere karşı devrimimizi savunmalıyız" diye belirtti.
Kuzey Suriye'nin Fırat ve Cizire bölgelerinde SYPG tarafından startı verilen "Devrimimizi savunuyoruz" kampanyası kapsamında bildiri dağıtımları ve halk toplantıları sürüyor.
 
Kampanya kapsamında SYPG'liler Qamişlo'nun bir çok yerinde bildiri dağıtımı yaparken, Şarki nahiyesine bağlı Anteriye mahallesinde halk toplantısı gerçekleştirdiler.
 
Anteriye Halk Meclisi'nde gerçekleştirilen halk toplantısında konuşan TEV-DEM Şarki Meclisi Temsilcisi Fahri Sileyman yaptığı konuşmada, "Halkımız her koşulda geleceği için toplumunu savunmalı ve devrimin her alanında devrime ve bu mücadeleye sahip çıkmalı, bu devrim bu aşamaya gelene kadar onlarca şehit verdi. Halkımız sadece savaş alanında değil toplumsal alanda da devrim içerisinde yer alarak komünlerde, meclislerde örgütlülüklerini güçlendirerek devrime sahip çıkmalıdırlar. Bu devrim kadınların, gençlerin ve ezilen bütün halkların devrimidir" diye belirtti.
 
Ardından konuşan SYPG Temsilcisi Beritan Asya, "Rojava'da bütün halkların birlikte yaşadığı bir sistem ortaya çıkmış durumda, biz bu sistemi, Rojava devrimini savunmak için SYPG olarak böyle bir kampanya başlattık. Bu kampanyayı Efrin direnişi sonrası başlattık. Askeri anlamda devrimimiz bir çok yerde zaferler kazanarak halkları özgürleştirdi, özgürleştirmeye devam ediyor. Sadece devrimi savunmaya askeri alanlardaki kazanımlar yetmez" diye kaydetti.
 
Devrimin savunmasında en önemli alan toplumsal savunma ve halkın devrime katılması olduğunu vurgulayan Asya, "Bugün Kuzey Suriye'de yeni bir sistem kuruluyor. Bu sistem üzerine birçok tartışmalar gerçekleştiriliyor. Yalnız bu sistemin tabanı güçlü, halkın arasında örgütlülüğü güçlü, kim ne derse desin bu sistemin altyapısı demokratik federasyon sistemi. Bu sistemde meclisler ve komünler oldukça önemli bir yer tutuyor buradan hareketle bütün halkımız bu sistemi ve devrimini sahiplenmeli" dedi.
 
Asya, halkın ne kadar toplumsal alanda örgütlülüğü güçlü olursa masada düşmanlarına karşı Rojava devriminin ve Kuzey Suriye'nin iradesinin daha güçlü olacağını söyledi. MSD ve Suriye rejimi arasında gerçekleştirilen görüşmelerde değinen Asya, "Suriye bugünlerde İdlib'e girmeye hazırlanıyor. Biz Şam ile yapılan görüşmelerde kazanımlarımızı nasıl koruyabiliriz? Bunu elbette halk gücü ile gerçekleştireceğiz. Özellikle kadınların ve gençlerin örgütlülüğü ne kadar güçlü olursa biz o kadar Şam'da ve diğer yerlerde gücümüz karşısında duramaz" diye belirtti.
 
Halkın kendisinin ortaya çıkarttığı devrimci ruhu örgütlülükleri ile güçlendirmesi gerektiğinin altını çizen Asya, "Bugün Efrin'de halkın iradesinin savaşçılara nasıl güç verdiğini gördük. Halen Efrin'de savaşçılarımız işgalcilere karşı çağın direnişini yeni bir aşamaya sıçratarak gerilla eylemlilikleri ile çetelere korku salıyorlar. Bizde bu kampanya ile devrimimizi daha güçlü savunabileceğimizi, eksikliklerimizi, yetmezliklerimizi, sorunlarımızı birlikte tartışarak devrimimizi savunacağız. Bu devrim kadın devrimi, bu devrim Rojava ve Kuzey Suriye'de yaşayan bütün ezilen halkların devrimi, bu devrimi hep birlikte savunmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
 
Halk toplantısı "Devrimimizi savunuyoruz" sinevizyonu gösterimi ve soru cevap bölümü ile sona erdi.