3 Mayıs 2024 Cuma

'Susmuyoruz, korkmuyoruz, ses çıkarıyoruz"

İzmir Kadın Platformu, çocuk istismarına karşı eylem yaptı. Şiddete, cinsel istismara karşı mücadelelerini sürdüreceklerini belirten kadınlar, "Susmuyoruz, korkmuyoruz, ses çıkarıyoruz" dedi.
İzmir Kadın Platformu, İstanbul Küçükçekmece'de çocuklara yönelik cinsel istismara karşı basın açıklaması yaptı. 
 
Konak İskelesi önünde toplanan kadınlar "Tecavüzcüleri korumayın yargılayın", "Çocuk istismarı insanlık suçudur" şeklinde dövizler açtı. 
 
Platform adına açıklama yapan Alev Özkiraz, son bir haftada Ankara Üniversitesi, Tarsus, Giresun'da yaşanan cinsel taciz ve cinsel istismarları hatırlatarak, Rabi Naz cinayetinin üzerinin örtülmek istendiğini söyledi. 
 
23 Nisan günü, Küçükçekmece'de 5 yaşında bir çocuğun cinsel istismara maruz kaldığını söyleyen Özkiraz, hastaneye kaldırılan çocuğun tedavisinin sürdüğünü belirtti. 
 
İlçe halkının sokaklara döküldüğünü de kaydeden Özkiraz, "Bugün dört bir yanda başta kadınlar olmak üzere binlerce insan tacize, tecavüze, çocuk istismarcılarına karşı isyanda. Tacizin, tecavüzün üstü kapatılmaya, bir kereden bir şey olmaz diyerek aklanmaya çalışılıyor. Iyi hal- saygın tutum indirimleriyle ödül gibi cezalar verildikçe bu olaylar her geçen gün daha da artıyor. Diğer yandansa çocuk istismarına, tacize, tecavüze karşı çıkanlar polis saldırısı ile, gözaltı ile karşılaşıyor. Erkek yargı tacizi, tecavüzü, çocuk istismarını aklarken eşitlik, özgürlük ve adalet isteyen kadınların karşısına dikiliyor" dedi. 
 
Kadınlar olarak, çocuk istismarına, kadına şiddete, tacize, tecavüze, kadın cinayetlerine sessiz kalmayacaklarını vurgulayan Özkiraz, "Susmuyoruz, korkmuyoruz, ses çıkarıyoruz!" dedi.