25 Nisan 2024 Perşembe

SKM'den 131. günde Gülistan için eylem: Öfkeliyiz, peşinizdeyiz

Üniversite öğrencisi Gülistan Doku, 131 gündür kayıp. SKM bir kez daha Doku'nun akıbetini sordu, sorumluluğu olanlara seslendi: Öfkeliyiz, peşinizdeyiz.

Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), İstanbul ve İzmir'de eylemler yaparak Dersim'de 131 gündür kayıp Gülistan Doku'nun akıbetini sordu.

'BARAJIN KADINLARA MEZAR OLMASINA ÖFKELİYİZ'
Kadıköy Süreyya Operası önünde yapılan eylemde, "Gülistan Doku'yu bulacağız" yazılı pankart açıldı. Eyleme HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Elif Bulut ile İl Kadın Meclisi Sözcüsü Pınar Türk de katıldı. 

Açıklamayı okuyan SKM MYK Üyesi Ezgi Bahçeci, üniversite öğrencisi Doku'nun 131 gündür kayıp olduğunu hatırlattı, "Ailesi ve onu arayanlar olarak 131 gündür nerede sorusunu sormaktan vazgeçmedik. Gülistan bulanana kadar da vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Bahçeci şöyle devam etti: "Nadira Kadirova'nın dosyasının kapatılmasına, gerçek adalet yerine erkek adaletinin uygulanarak iyi hal indirimi verilmesine, infaz yasası ile kadın düşmanlarının tahliye edilmesine, cinsel istismar yasasının geçirilmeye çalışılmasına öfkeliyiz.

"Uzunçayır Barajının boşaltılmamasına, barajın Dersim kadınlarına mezar olmasına, Gülistan Doku'nun son görüntülerinin çözülmemesine öfkeliyiz!

"Bir annenin, bir ablanın barajda yapılan her arama sonrası Gülistan'ı bulma umuduyla koşmasına, anneler gününde annesinin kızını doya doya öpememesine öfkeliyiz!

"Kirli savaş yöntemleriyle Dersim'de kadınların katledilmesine, Gülistan Doku en son Zainal Abarakov'un arabasına binerken görülmesine rağmen Abarakov'un tutuklanmamasına öfkeliyiz!

"Gülistan Doku nerede sorusunu soranlara "terörist" denilmesine, sokaklarda Gülistan Doku'yu arama mücadelesinin engellenmesine öfkeliyiz!"

Kadın cinayetlerinin politik olduğunu vurgulayan Bahçeci, "Kadın düşmanı politikalara, kadın katliamlarına karşı mücadelemizi, isyanımızı büyüteceğiz. Gülistan Doku bulunana ve akıbeti açığa çıkana kadar susmayacağız, olayın üstünün örtülmesine asla izin vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Eylemde, "Gülistan Doku nerede", "Baraj boşalsın, failler yargılansın", "Kadınız, öfkeliyiz, peşinizdeyiz" sloganları atıldı. 

'BULANA KADAR VAZGEÇMEYECEĞİZ'
İzmir'de Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), 131 gündür kayıp olan Gülistan Doku için Bornova ilçesindeki Küçük Park'ta basın açıklaması yaptı. Çok sayıda kadının katıldığı açıklamada fiziki mesafeye dikkat edilirken "Kadın Dayanışmasıyla Gülistan Doku'yu Bulmaya Hesap Sormaya!" yazılı pankartın taşındı. Açıklamada, "Gülistan Doku Nerede?", "Baraj Boşalsın, Failler Yargılansın!" ve "Kadınız, Öfkeliyiz, Peşindeyiz!' sloganları atıldı.

Kadınlar adına açıklamayı, Gül Gökdoğan okudu. Kadın cinayetlerinin politik olduğunu vurgulayan Gökdoğan, hükümetin kadın düşmanı politika ve katliamlarına karşı mücadeleyi büyüteceklerini söyledi. Gülistan Doku bulunana ve akıbeti açığa çıkana kadar susmayacaklarını belirten Gökdoğan, olayın üstünün örtülmesine de izin vermeyeceklerini ifade etti.