18 Nisan 2024 Perşembe

SKM: Tüm tutsaklara özgürlük

İnfaz indirimiyle ilgili düzenlemeleri içeren 3. Yargı Paketi ile ilgili açıklama yapan SKM, kadın düşmanlarını affetmekle meşgul olan AKP'nin salgını bahane ederek kadına yönelik şiddeti meşrulaştırmasına izin vermeyeceklerini vurguladı.

İnfaz indirimiyle ilgili düzenlemeleri içeren 3. Yargı Paketi ile birlikte 100 bin kişiye tahliye yolu açılırken, siyasi tutsaklar kapsam dışı bırakılıyor, tacizcileri ve uyuşturucu satıcıları affediliyor. Pakete ilişkin açıklama yapan Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), "Korona salgını hayatı durdurma noktasına getirmişken hapishanelerdeki hijyenik olmayan şartlar, hasta tutsaklar başta olmak üzere tutsakların yaşamını tehdit etmeye devam ediyor. Dezenfekte edilmeyen koğuşlar, yeterli beslenme ve temizlik koşullarının olmaması, ağır ve kronik hastalıklar ile tutsaklar; ölümle burun buruna getiriliyor. Tutsak ailelerinin ve demokratik kitle örgütlerinin 'Tutsaklar serbest bırakılsın' çağrısı Türkiye'de yok sayılırken İran tüm tutsakları serbest bıraktı" dedi.

Salgını siyasi ranta çevirmenin yollarını arayan AKP'nin, uzun zamandır gündemde olan Yargı Reform Paketi ile tacizcileri ve uyuşturucu satıcılarını affetmenin derdine düştüğü kaydedilen açıklamada, "AKP'nin meclisteki partilerle bugün görmeyi planladığı pakette, infaz indiriminde politik tutsak kadınlar kapsam dışı bırakılırken tacizciler, tecavüzcüler kapsama dahil edildi" diye belirtildi.

Kadın düşmanlarını affetmekle meşgul olan AKP'nin salgını bahane ederek kadına yönelik şiddeti meşrulaştırmasına izin vermeyeceklerini vurgulayan SKM, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Tüm kadınlara çağrı yapıyoruz: AKP'de Korona kadar tehlikeli ve kadınların hayatını tehdit ediyor. Bize 'Evde kal' çağrıları yapan iktidarın tacizcileri, tecavüzcüleri sokağa salmasına izin vermeyelim. Tutsak kadınların hayatını riske atan pakete itiraz ederek tutsak kadınların serbest bırakılması için sesimizi ve dayanışmamızı yükseltelim."