24 Nisan 2024 Çarşamba

SKB'liler tecride karşı eylemler yapacak

Sosyalist kadınlar, açlık grevi direnişçilerinin taleplerinin kabul edilmesi için 25-27 Mart günlerinde Berlin, Brüksel ve Strabourg'da eylemler yapacak.
Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), DTK Eşbaşkanı ve HDP milletvekili Leyla Güven öncülüğündeki açlık grevi direnişçilerinin "Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit kaldırılsın" talebini sahiplenmek için bir dizi eylem gerçekleştirecek.
 
"Tecridi kaldıralım, Leyla'yı yaşatalım" sloganıyla yapılacak eylemler, Almanya'nın başkenti Berlin'de başlayacak. Alman Parlamentosu'nun önünde 25 Mart günü saat 11.00'de bir araya gelecek olan sosyalist kadınlar, milletvekilleri ile görüştükten sonra basın açıklaması yapacak. Kentte çeşitli noktalarda eylemler gerçekleştirecek olan SKB'liler, 26 Mart'da Brüksel'de olacak, saat 14.00'de Avrupa Parlamentosu'nun önünde eylem yapacak, açlık grevi direnişine ilişkin bir dosyayı yetkililere iletecek. 
 
Eylemin son durağı Strasbourg olacak. Sosyalist kadınlar 27 Mart'ta 13.00-16.00 saatleri arasında Avrupa Parlamentosu ve Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi'nin (CPT) önünde eylemler gerçekleştirerek. Ardından da yetkililere dosya verecek. SKB, Strasbourg direnişçilerini ziyaret ederek eyleme son verecek.
 
Eylem öncesinde yazılı bir açıklama yapan Avrupa SKB, devam eden açlık grevi karşısında Avrupa kamuoyu ve hükümetlerinin tutumunu proteste edeceklerini belirtti. 
 
Açıklamada şunlar kaydedildi: " Binlerce insan tecritin kaldırılması için sizin duyarlılığınıza, bizim duyarlılığımıza ihtiyaç duyuyor. Leyla Güven'in öncülüğünde başlayan bu büyük direnişi kadınlar olarak en başta bizler sahiplenmeliyiz. Başta yaşam hakkı olmak üzere, tecrit gibi insanlık dışı bu uygulamanın ortadan kaldırılması için mücadeleyi büyütmeliyiz. İçerideki tecritin kırılmasıyla dışardaki tecritte kırılacaktır."