3 Mayıs 2024 Cuma

SKB'liler Strasbourg'da: Direnişçilerin talepleri talebimizdir, kabul edilsin

Sosyalist Kadın Birliği (SKB), Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin son bulması için Berlin ve Brüksel'in ardından bugün de Strasbourg'daki AP ve CPT önünde eylem yaptı. Sosyalist kadınlar, açlık grevi direnişçilerini de ziyaret etti.
Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), açlık grevi direnişçilerinin "Abdullah Öcalan'ın üzerindeki tecrit kaldırılsın" talebini desteklemek için bugün de Strasbourg'da eylem yaptı.
 
25 Mart'ta Almanya'nın başkenti Berlin'de parlamentonun önünde, dün de Belçika'nın başkenti Brüksel'de eylem yapan SKB'liler, bugün Strasbourg'daydı.
 
AP ve CPT'nin önüne gelen sosyalist kadınları, 25 Mart'tan bu yana oturma eylemi ve açlık grevi yapan kitle alkış ve sloganlarla karşıladı.
 
Burada SKB adına yapılan açlıklamada, DTK Eşbaşkanı ve HDP milletvekili Leyla Güven öncülüğünde devam eden açlık grevi direnişinin taleplerinin haklı olduğu belirtildi. Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin tüm Türkiye ve Kürdistan halklarına yönelik bir tecrit olduğunun altı çizilirken, Öcalan üzerindeki tecridin son bulması istendi. 
 
SKB, açlık grevi direnişi ile dayanışma eylemlerini büyüteceklerini belirtti.
 
Açıklamanın ardından SKB'liler, açlık grevi direnişçilerini ziyaret etti.
 
Bu arada SKB, CPT yetkilileri ile görüşme talep etti. Ancak CPT randevu talebini kabul etmedi. Bunun üzerine SKB'liler, hazırladıkları dosyayı AP milletvekillerine verdi.