16 Nisan 2024 Salı

SKB'liler kadına yönelik şiddet ve tutuklamaları protesto etti

Belçika, Hollanda ve Fransa'da sokaklara çıkan SKB'liler, kadına yönelik şiddet ve Rosa Kadın Derneği'ne yapılan baskın ve tutuklamaları protesto etti.

Pandemi nedeniyle artan kadına yönelik şiddet ve Türkiye'de Rosa Kadın Derneği'ne yönelik tutuklama saldırısı Avrupa'nın bir çok kentinde protesto edildi.

FRANSA
Fransa'nın başkenti Paris'te SKB'liler Türkiye'de katledilen Zeynep Şenpınar'ı, aylardır kayıp olan Gülistan Doku'yu ve Kürdistan'da kadın kurumlarına yönelik saldırılara ilişkin eylem yaptı.

Strasbourg Kemeri önünde bir araya gelen SKB'liler "Kadına yönelik şiddete son" pankartı açtı. Ayrıca bu haftaki eylem gündemlerini dövizlerle de ifade ettiler. Atılan sloganlarla kadına yönelik saldırı ve şiddet protesto edilirken kadın dayanışmasına vurgu yapıldı.

Daha sonra Kemer bölgesinde pankartla yürüyüş yapan SKB'lilere çevredekilen ilgi gösterdi.

BELÇİKA
Antwerpen ve Brüksel'de sokağa çıkan SKB'liler, Rosa Kadın Derneği'ne yapılan polis baskını ve tutuklamaları protesto etti. Her iki kentte de SKB'liler yapmış olduğu eylemde Türkiye'de ve Kürdistan'da katledilen kadınların fotoğraflarını taşıdı. Brüksel'deki eyleme Kürt kadın hareketi de destek verdi. Eylem "Kadın katliamları politiktir" sloganıyla eylem sona erdi.

 

HOLLANDA
Hollanda'nın Amsterdam kentinde SKB'liler yaptıkları eylemde "Türkiye ve Kürdistan'da erk'ek ve devlet şiddetine son" yazılı  dövizler taşıyarak Türkiye ve Kürdistan'da kadın örgütlerine yapılan gözaltı saldırılarına dikkat çekti. Sosyalist kadınlar aynı zamanda apartman girişlerine ve sokakta astıkları dövizlerle Zeynep Şenpınar'ın katilinin erkek egemen sistem olduğunu vurguladılar.