26 Nisan 2024 Cuma

SKB tecride karşı eylemin ilkini Berlin'de gerçekleştirdi

SKB'liler Berlin'de Die Linke milletvekili Hakan Taş ile bir görüşme gerçekleştirerek, açlık grevleri ve Leyla Güven'in durumu ile ilgili hazırladıkları dosyayı verdi. DTK Eşbaşkanı Leyla Güven'in 138 gündür devam eden açlık grevi eylemi sınırları da aşarak ve zindanlardan bulunun binlerce tutsağın katılımı ile kitleselleşerek büyüyor. Avrupa'da destek ve dayanışma eylemleri yayılıyor.
 
Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği'nin (SKB) kent kent dolaşarak gerçekleştireceği eylemler bugün başladı. Almanya Parlementosu önünde gerçekleşecek ilk eylem için SKB'liler Berlin'de buluştu. Sabah saatlerinde Die Linke milletvekili Hakan Taş ile bir görüşme gerçekleştiren SKB'liler konu ile ilgili hazırladıkları dosyayı teslim ettiler. Açlık grevleri ve Leyla Güven'in durumu ile ilgili bilgilendirme yaparak "tecrite karşı mücadelenin yıllardır sürdüğünü" belirttiler.
 
Sosyalist kadın tutsaklar Hülya Gerçek ve Muhabbet Kurt'un da 1 Mart itibari ile açlık grevine başladıklarını belirten SKB'liler 'Leyla Güven'in tecride karşı başlattığı bu mücadelenin bir buz kıran rolü oynayarak, faşist şefliğe karşı direnişi büyüttüğünü' kaydettiler. İmralı'da tutsak bulunan Öcalan üzerindeki tecridin sömürgeci zulüm politikalarının bir devamı olduğunu ifade eden SKB'liler, tutsaklarla dayanışmanın ve taleplerinin sahiplenilmesi gerektiğini vurguladılar. Strasbourg, Galler ve Hewler'de açlık grevlerinin devam ettiği ve Alman devletinin sessizliğinin faşist Türk sömürgeciliği ile olan kirli ittifaklarının sonucu olduğu belirtilen görüşmede duyarlılığın bu yönü geliştirilmesinin önemine değinildi.
 
Görüşmeden sonra Parlemento önünde bildiri dağıtan SKB'liler, kent kent eylemlerine devam edecekler. SKB'liler yarın Belçika Parlementosu önünde eylem yapmak için Brüksel'de olacak.