25 Nisan 2024 Perşembe

SKB: Kadınlar tecride ve zulme karşı Newroz'a direnişe

Avrupa SKB, Newroz dolayısıyla yaptığı açıklamada, Leyla Güven'in direnişiyle kadınlara yol gösterdiğini belirtti, "Tecride karşı bedenlerini açlığa yatıranların direniş ruhunu Newroz'un diriliş ruhuyla buluşturalım" dedi.
Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), Newroz dolayısıyla yaptığı açıklamada halkların direniş bayramını kutladı, kadınları alanlara çağırdı.
 
Kürt halkının her türlü baskıya, zulme, katliama ve yasaklara karşı yine serhildan ruhuyla Newroz'u karşıladığını vurgulayan SKB, Newroz'un halklar için dünden devralınan ve aydınlık geleceğe uzanan bir direniş halayı olduğunu kaydetti.
 
Bugün, bu direniş halayının başını, İmralı Hapishanesi'nde tutuklu olan PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması talebiyle 132 gündür açlık grevinde olan DTK Eşbaşkanı Leyla Güven'in çektiği kaydedildi.
 
Leyla Güven öncülüğünde başlayan direnişin, tüm hapishanelere yayıldığını ve sınırları aşarak büyüdüğünü ifade eden SKB, "Hapishanelerden Avrupa'ya, Hewler'e yaygın bir şekilde gerçekleşen kitlesel açlık grevleri, talepleri bakımından net olarak baskıcı faşist rejime ve kirli savaşa karşı tutum almasından besleniyor" dedi. 
 
Leyla Güven'in, direnen, eşitlik ve özgürlük isteyen kadınların iradesini ve taleplerini temsilen önemli bir mücadele başlattığına işaret edilen açıklamlada şunlar ifade edildi: "Leyla Güven ve onunla birlikte direnen tüm kadın direnişçiler faşizmin, erkek egemenliğinin tüm saldırılarına ve politikalarına karşı öncü kadın neferler olarak direnmektedir. Kadın katliamlarına, açlığa ve yoksulluğa, AKP'nin kadını hiçleştiren tüm uygulamalarına karşı kaçınılmaz bir direnişi bedenini açlığa yatırarak isyanı ve mücadeleyi büyütenler, biz kadınları onure etmiştir. Şimdi artık her bir kadın bu direnişi daha fazla sahiplenme sorumluluğundadır."
 
2019 Newroz'unun tecrit ve imha politikalarına karşı diriliş ve varoluşun sembolü olacağını kaydeden SKB, kadınlara çağrı yaptı: "Her alanda Newroz ruhuyla mücadele yürütelim ve Newroz kutlamalarına bütün gücümüzle katılalım. Tecride karşı bedenlerini açlığa yatıranların direniş ruhunu Newroz'un diriliş ruhuyla buluşturalım."