20 Nisan 2024 Cumartesi

SKB, Covid-19 yasaklarına rağmen şiddete karşı sokaktaydı

Sosyalist Kadınlar Birliği üyeleri, kadına yönelik şiddete karşı Fransa, Almanya, Belçika ve Hollanda'da birçok kentte eylemler yaptı.

Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), kadına yönelik erkek şiddetini protesto etmek için "Bulunduğumuz her yeri eylem yeri yapalım" çağrısı ile Çarşamba eyleminin ikinci haftasında Avrupa'nın bir çok kentinde sokağa çıktı.

FRANSA
Fransa'nın başkenti Paris'te, Strasbourg Kemeri önünde SKB üyeleri, 25 Kasım'da sokak çağırdı. Kadınlar şiddete karşı öz savunma ve İstanbul sözleşmesinin uygulanması taleplerinin yer aldığı afişleri meydana astı.

"Kadına yönelik şiddete son" imzalı pankartın taşındığı eylemde, Fransızca, "Yaşasın kadın dayanışması", "Kadın yaşam özgürlük" sloganları atıldı. Ayrıca Paris'in Drancy bölgesinde de SKB üyeleri tarafından afişler asıldı.

ALMANYA
Almanya'nın da birçok kentinde sokağa çıkan SKB üyeleri, Mannheim Paradeplatz meydanına "Kadına yönelik şiddete karşı özsavunmaya" şiarlı afişler astı.

Nürnberg de Luipolhain parkın bulunduğu işlek caddedeki üst geçide Almanca, "Kadın katliamlarına karşı özsavunmaya" dövizleri asan kadınlar, meydana da "Erkeğin psikolojisi bozuk dediniz ceza indirimi verdiniz, istanbul sözleşmesini uygula" dövizleri bıraktı.

Köln ve Stuttgart merkezlerinde de erkek ve devlet şiddetini protesto eden kadınlar, "Kadın katliamlarına karşı özsavunmaya" afişleri astı.

SKB ayrıca Berlin'de kadınlara cinsel istismarda bulunan bir erkeği sosyal medyada teşhir etti.

BELÇİKA
SKB üyeleri, Belçika'nın başkenti Brüksel'de Krainem metrosu önünde ve Anvers Meer çarşısında eylemler gerçekleştirildi.

Kadın katliamlarını simgeleyen kırmızı ayakkabıların yere bırakıldığı eylemlerde, "İstanbul sözleşmesini uygula" ve "Kadın katliamlarına son" dövizleri taşındı.

HOLLANDA
Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da Osdorp Centrum'da ise 25 Kasım'a çağrı yapılan Çarşamba eyleminde, "Kadın katliamlarına karşı özsavunmaya, erkek şiddetine karşı sokak şiddeti" dövizleri meydana asıldı.