27 Nisan 2024 Cumartesi

Sinop Kadın Platformu: Çocuklarımızı kurban etmeyeceğiz

Cinsel istismara af tasarısının yeniden gündeme gelmesine tepki gösteren Sinop Kadın Platformu, bu zihniyeti asla kabul etmeyeceklerini vurguladı.

Sinop Kadın Platformu, Uğur Mumcu Parkında yaptığı açıklama ile 2016 yılında da gündeme getirilen ve yine kadınların tepkisiyle geri çekilen cinsel istismara af tasarısının hala iktidarın gündeminde olduğunu kaydetti.

Tasarıyı protesto eden dövizlerin taşındığı eylemin metnini Eğitim-Sen Sinop Şube Kadın Sekreteri Asuman Aydoğdu okudu. Kadınların mücadele ile kendi yollarını açtığını belirten Aydoğdu, kadınların tepkisi sayesinde tasarının Meclis'ten geçirildiğini hatırlattı.

Meclis'in açıldığı bu günlerde tekrar gündeme getirileceğini ve yasalaştırılmak isteneceğine dikkat çeken Aydoğdu, "Bu yasanın geçirilmek istenmesi ve sunulması çocuk istismarının önünü açmaktır. İktidarın istismar yasasına, çocuklarımızı kurban etmeyeceğiz. Asla bu zihniyeti kabul etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

'KADIN DAYANIŞMAMIZI ASLA BIRAKMAYACAĞIZ'
Aydoğdu, "Pandemi günlerini de evde kal çağrılarının bazı kadınlarımız için güvenliksiz olduğu tespitiyle ve buna karşı önlemler alınması gerekliliğiyle, 6284'ün ve İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanmasından imtina ediliş ile, kadına şiddet uygulamış faillerin cezaevlerinden serbest bırakılmasıyla, akademisyen unvanı ile kız çocuklarına sapkınca bakan söylemlerin meşrulaştırılmasıyla, siyasetçi ve gazeteci kadınlar hakkında tecavüz tehditlerinin ortalıkta dolaşmasıyla geçiriyoruz. Hakkını arayan kadın dernekleri mühürleniyor, ataerkinin karşısında mücadele eden kadınlar gözaltına alınıp tutuklanıyor. Bu saldırıların tüm kadınlara yapıldığının bilincindeyiz ve kadın dayanışmamızı asla bırakmayacağız" dedi.

Kadın mücadelesinin yargılanamayacağının altını çizen Aydoğdu, tüm kadınlara mücadele ve dayanışma çağrısı yaptı.