1 Mayıs 2024 Çarşamba

SİBAŞ'ta 14 işçi daha işten atıldı

SİBAŞ Gıda'da sendikaya üye oldukları gerekçesiyle 14 işçi daha işten atıldı. İşçiler daha önce işten atılan 54 işçi ile birlikte fabrika önünde direnişe başladı.
Aydın Söke'de bulunan SİBAŞ Gıda'da Tek Gıda-İş Sendikasına iya oldukları için patron tarafından 14 işçi daha işten attı. Daha önce de sendikaya üye olan 54 işçi işten atılmaş ve fabrika önünde direnişe başlamışlardı.
 
Evrensel'in haberine göre; 28 Aralık'ta direniş çadırı kuran işçiler evlerinde oldukları saatlerde çadır jandarma tarafından söküldü. Sendikanın SİBAŞ Baştemsilcisi Mehmet Özen, jandarmaya giderek çadırlarını geri aldıklarını, ancak kaymakamın talimat verdiğini ve çadır açılmasına izin verilmeyeceğini söylediklerini aktardı.
 
İşçiler işlerine geri dönene ve toplu sözleşme imzalanana kadar direnişi sürdüreceklerini ifade ediyorlar.
 
Anayasal hakları olan sendikada örgütlenme haklarını kullandıkları için SİBAŞ patronu tarafından işten atıldıklarını belirten işçiler şunları söyledi: "Sözde yasalara göre bizim yerimize işçi alamaz, ama işten atılmamızın ikinci günü yeni işçiler alınıyor fabrikaya. Neymiş taşeronmuş. Yasalar, asıl işte taşeron çalıştırılamayacağını yazıyor. Ama yasaları takan kim. Patronlara her şey serbest. Yasalar sadece işçilere için var."
 
Öte yandan fabrika yönetimi, vardiya değişimlerinde atılan işçilere selam verilmesi ve konuşulmasına karşı kameraları buraya çevirerek baskı kurmaya çalışıyor.