15 Mayıs 2024 Çarşamba

Antalya'da 1 Mayıs kutlaması: Yoksulluk üreten savaş düzenini değiştireceğiz

Antalya'da Cumhuriyet Meydanı'nda 1 Mayıs'ı kutlayan çok sayıda kişi iktidarın emek ve savaş politikalarına dikkat çekti, bu düzeni değiştireceklerini kaydetti. 

Antalya'da 1 Mayıs için Aydın Kanza Parkı'nda buluşuldu. Çok sayıda kişi halay ve sloganlarla programın başlamasını bekledi. Miting alanında Filistin halkına yönelik soykırım saldırılarını sürdüren siyonist İsrail'le tüm ilişkilerin kesilmesi çağrısı yapıldı. 

Güllük Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi'nden DEM Parti "Yoksulluk üreten savaş düzeninizi değiştireceğiz", Halkevleri "Emeğimiz, haklarımız, yaşamımız için mücadeleye" ve "Yoksullaştırmaya, faşizme karşı ileri"; Halkevci Kadınlar "Emeğimiz, bedenimiz, haklarımız bizim. 1 Mayıs bizim", Sosyalist Kadın Hareketi "Umut sende, bizde, örgütlü mücadelede", Sol Parti "ABD ve NATO üstleri kapatılsın. İsraille tüm ticari ilişkiler kesilsin", TİP "Her şey emeğin olacak" ve "Saray saltanatını, din sömürüsünü, yağma düzenini işçiler değiştirir", EMEP "Ekmek, adalet, barış ve özgürlük için" pankartlarıyla Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. 

Burada yapılan 1 Mayıs mitinginde, mücadeleyi yükseltme çağrısı yapıldı.