24 Nisan 2024 Çarşamba

SES'ten Yeni Akit Haber Müdürü'ne tepki: Sağlık emekçilerine şiddeti körüklüyor

Yeni Akit Haber Müdürü Murat Alan'sağlık emekçileri hakkında sarfettiği "Rüşvetimi ver, susayım mantığındalar" ifadesine tepki gösteren SES Bakırköy Şubesi, "Çünkü sağlık emekçilerine yönelik şiddeti besleyen, onu meşrulaştıran bu zihniyettir ve bu dildir" denildi.

Koronavirüse karşı ön safta mücadele veren sağlık emekçileri için "Rüşvetimi ver, susayım mantığındalar" diyen Yeni Akit Haber Müdürü Murat Alan'a tepkiler sürüyor. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Bakırköy Şubesi, Alan'ın sağlık emekçilerini hedef gösteren açıklamalarına karşı şube binalarında basın toplantısı düzenledi.

Basın açıklamasını okuyan SES Bakırköy Şubesi Eşbaşkanı Nezahat Altınsoy Özen, Türkiye'de sağlık emekçilerinin öteden beri ağır koşullar altında çalıştığına, neredeyse artık sistematik bir hale gelmiş olan şiddete maruz kaldığına dikkat çekti. Özen, "Bunun ötesinde bir yıla yakın zamandır devam etmekte olan pandemi nedeniyle hasta bakıcısından hekimine, hemşiresinden destek hizmetlerine kadar bütün sağlık emekçileri çok daha ağır bir yükü hayatları pahasına omuzlamış durumdadırlar. Salgının başlangıcından bugüne yüzlerce sağlık emekçisi bu süreçte hayatını kaybetmiştir" dedi.

'MURAT ALAN VE ONUN GİBİLER HADDİNİ BİLMELİDİR'
Yeni Akit Haber Müdürü Murat Alan'ın Akit TV'de yaptığı açıklamaların, sağlık emekçilerine yönelik şiddeti körükleyen, toplumu ayrıştıran, halkı kin ve düşmanlığa yönelten ifadelerle dolu olduğunu söyleyen Özen, "Covid-19 pandemisine karşı özveriyle mücadele eden sağlık emekçilerine 'rüşvetçi' karalamasında bulunan, kamuoyunu yalan beyanla yönlendirerek sağlık emekçilerine karşı kin ve düşmanlığa sevk edici açıklamalar yapan Yeni Akit Gazetesi Haber Müdürü Murat Alan ve onun gibiler haddini bilmelidir. Unutmamalıdırlar ki bu güne kadar onlarca sağlık emekçisi böyle konuşanların bu tür yaklaşımları ve iktidar yetkililerinin söylemleri nedeniyle hedef haline gelerek görevleri başında katledilmiştir" diye konuştu.

'YAŞANACAK HER ŞİDDET OLAYINDA KENDİSİNİNDE PAYI OLACAK'
Özen son olarak şunları söyledi: "Sağlık emekçisine yönelik şiddetin temel nedeni, Murat Alan gibi toplumu manipüle eden ayrıştırmaya çalışan kişilerdir. Murat Alan suç işlemiştir. Sağlık emekçilerini halka hedef göstermektedir. Ayrıca sağlık emekçileri arasında ayrıştırıcı dil kullanarak bizleri bölmeye çalışmaktadır. Bu tutumları nedeniyle Murat Alan'ı kınıyoruz. Yaşanacak her şiddet olayında kendisinin de payının olacağını hatırlatıyoruz. Çünkü sağlık emekçilerine yönelik şiddeti besleyen, onu meşrulaştıran bu zihniyettir ve bu dildir! Sağlık Emekçileri Sendikası olarak Murat Alan hakkında gerekli suç duyurusu genel merkezimiz tarafından yapılmıştır. Biz de her zeminde Murat Alan'ı ve onun gibileri teşhir etmeye, onların bu karanlık zihniyetiyle mücadele etmeye devam edeceğiz. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da sağlık emekçilerinin bütün haklı taleplerinin takipçisi olmaktan asla geri durmayacağız."