27 Nisan 2024 Cumartesi

SES Anadolu Şubesi: Ayşegül vahşice katledildi, öfkeliyiz

Sağlık emekçisi Ayşegül Aktürk'ün katledilmesine ilişkin açıklama yapan SES Anadolu Şubesi, kadın katliamlarından iktidarın sorumlu oludğunu belirtti. Aktürk için yarın çalıştığı hastane önünde açıklama yapılacak.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Anadolu Şube, Süreyyapaşa Eğitim ve Araştırma Hastasi'nde çalışan sağlık emekçisi Ayşegül Aktürk'ün sabah saatlerinde katledildiğini açıkladı.

"Kadın cinayetleri politiktir" diyen SES Anadolu Şube, Aktürk'ün çocuklarının gözleri önünde bıçaklanarak katledildiğini belirtti.

'ARTIK YETER, ARTIK BİTSİN...'
Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Ayşegül Aktürk çocukları ile birlikte yaşayan güçlü bir kadındı. Kadını yok sayan, korumayan, kadına yönelik şiddetin her geçen arttığı ve kadın cinayetlerinin bitmediği bir sistemin içerisinde 2 çocuğuyla tutunmuştu yaşama...

"Dün Emine Bulut'un çocuğu 'lütfen ölme anne!" diyerek feryat ederken, bugün Ayşegül Aktürk'ün çocuklarının çığlığı
yükseldi...

"Öfkeliyiz, acımız büyük. Artık yeter diyoruz, artık bitsin istiyoruz. Bu köhnemiş zihniyetin kadının üzerinden oluşturduğu yok edici politikalara artık yeter diyoruz"

2020 yılının ilk beş ayında 120'yi aşkın kadının katledildiğini hatırlatan SES, kadın cinayetlerinin gün geçtikçe armasından iktidarın sorumlu olduğunu vurguladı.

Kadın cinayetlerinden sorumlu olanlar yargılanıp cezalandırılmadıkça bu cinayetlerin sona ermeyeceğini ifade eden SES Anadolu Şubesi, "6284 Sayılı Yasa ve İstanbul Sözleşmesi uygulansın, kadınların yaşam hakkı güvence altına alınsın" dedi. 

SES, Ayşegül Aktürk ve katledilen kadınları unutmayacaklarını vurguladı, "Bu acıyı yüreklerimizde hissederek öfkemizi haykırmaya devam edeceğiz" dedi.

Bu arada SES, Dev Sağlık-İş ve İstanbul Tabip Odası, Aktürk için yarın Süreyyapaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi C Blok önünde saat 12.30'da basın açıklaması yapacak.