25 Nisan 2024 Perşembe

SES alkışlı eylemlerinin engellenme girişimini kınadı

SES İstanbul-Aksaray Şubesi, 21 Mayıs Perşembe günü Haseki EAH Sultangazi Ek Hizmet Binası önünde alkışlı eylemlerinin polis tarafından engellenme girişimini kınadı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İstanbul-Aksaray Şubesi, 21 Mayıs Perşembe günü Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sultangazi Ek Hizmet Binası önünde alkışlı eylemlerinin polis tarafından engellenme girişimlerine ilişkin açıklama yaptı.

SES Genel Merkezi'nin aldığı karar gereği salgın sürecinde sağlık alanında yaşanan sorunlara dikkat çekmek ve taleplerini ifade etmek için örgütlü oldukları iş yerleri önünde 21 Mayıs Perşembe günü saat 12.30'da alkışlı protesto eylemi gerçekleştirdiklerini kaydeden SES İstanbul-Aksaray Şubesi, "Bu kapsamda Haseki EAH Sultangazi Ek Hizmet Binası önünde hizmeti aksatmayacak şekilde basın açıklaması için bir araya gelinmiştir. Aralarında başta eşbaşkanımız olmak üzere şube yöneticilerimiz ve iş yeri temsilcilerimizin de içinde olduğu kitleye güvenlik güçleri müdahale etmiş, engellemeye çalışmıştır. Basın açıklamasının yasal hakkımız olduğunu belirtmemize rağmen engelleme tutumlarında ısrarcı olmuşlardır. Eşbaşkanımız, şube yöneticimiz ve iki iş yeri temsilcimiz keyfi bir tutumla 30 dakika ekip aracında tutulmuşlardır. Telefonlara el konulup avukata dahi ulaşılmasına izin verilmemiştir. Daha sonra yasal bir işlem yapmadan serbest bırakılmışlardır. Yöneticilerimiz ve üyelerimizin kararlı tutumuyla basın açıklaması gerçekleştirilmiştir" diye belirtti.

Açıklamada, basın açıklamasını engellemek isteyen polislerin suç işlediği vurgulanırken, "Sendikal faaliyetlerimiz engellenemez. Bu antidemokratik ve keyfi tutumu şiddetle kınıyoruz" denildi.