18 Nisan 2024 Perşembe

Şengül Karaca katledildiği evin önünde anıldı

Pencereden atılarak katledilen KESK üyesi Şengül Karaca ölümünün 1. yıl dönümünde Taksim'de evinin önünde anıldı.
KESK İstanbul Kadın Meclisi, pencereden atılarak katledilen KESK üyesi Şengül Karaca'nın 1. ölüm yıldönümü dolayısıyla, Taksim'de katledildiği evin önünde andı.
 
"Her yer suç mahali", "Erkek vuruyor yargı koruyor", "Kadın cinayetleri politiktir" yazılı dövizlerin açıldığı anmada Şengül Karaca'nın evinin önüne karanfil bırakıldı.
 
Burada konuşan Eğitim-Sen İstanbul 3 No'lu Kadın Sekreteri Ayşe Panuş, "4 Mayıs 2017'de gece saat 02.00 sularında Şengül arkadaşımız pencereden atılarak öldürüldü. Şengül'ün ölümü basında şu başlıklarla yer aldı 'Şengül öğretmenin sır ölümü'. Haberlerin tamamında 'alkol alarak eve gelen' ibaresi yer aldı. Öldürülmenin gerekçesiymiş gibi" dedi.
 
Panuş, "Biz kadınlar biliyoruz ki bu ülkede kocaları, kardeşleri, babaları, sevgilileri tarafından öldürülen tüm kadınların öldürülmesini meşru kılmaya çalışan erkek medya, erkek egemen toplum, erkek egemen yargı bunları kullanarak kadın katillerine haksız tahrik indirimi, iyi hal indirimi uygulamaktadır" diye kaydetti.
 
Olayın üzerinden tam 1 yıl geçtikten sonra mahkeme 11 Mayıs saat 11.00'de bu sokak ve ev için keşif kararı çıkardığını ifade eden Panuş, "11 Mayıs'ta burada keşif yapılacak. Sokakta olayı gören, şahit olan herkesi o gün keşfe çağrıyoruz. Mevzu bahis bir kadının katledilmesi ise bir anda toplum sessizliğe bürünüyor. Gerçek adalet için susmayalım korkmayalım. Sustuğumuz sürece katilleri koruyor ve bu suça ortak oluyoruz" diye belirtti.