16 Nisan 2024 Salı

Seda Kurt'un annesi: Çocuğum katledildi, katili ortada yok

Çocuklarının gözü önünde katledilen Seda Kurt için adalet isteyen Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi, kadın katillerinin peşini bırakmayacağını ve gerçek adalet sağlanana kadar mücadele edeceklerini vurguladı. Seda'nın annesi Bedia Akar ise kızının katilini saklayanlara seslendi ve "Çocuğumun çocukları annesiz büyüyecek" diye haykırdı.

Kadın katliamlarına "dur" demek için bir araya gelen Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi, iki çocuğunun gözü önünde katledilen Seda Kurt için adalet istedi.

Avcılar'da bulunan deprem heykelinin önünde bir araya gelen kadınlar, "Yaşamak İstiyoruz" pankartını açtı, "Seda Kurt'un katili nerede?", "Kadın adaletini getireceğiz" dövizleri taşıdı. Eyleme, Avcılar Eğitim Sen ve Avcılar Kadın Platformu ile katledilen Seda Kurt'un annesi Bedia Akar ve kızı da katıldı.

'ÇOCUĞUM BABASIZ BÜYÜMESİN DİYE KATLANIYORDU ŞİMDİ ANNESİZ BÜYÜYECEK'
Söz alan Bedia Akar, "Ben dört ay önce çocuğumu kaybettim. İki çocuğunun gözü önünde parça parça, dilim dilim katledildi benim çocuğum. Bugün katil yok, yok, bulunamıyor. Ve denetimli serbestlikten dışarıdaydı. Denetleyemiyorsanız niye bırakıyorsunuz? Haydi bıraktığınızı alın da şimdi denetleyin. İki yaşındaki çocuk 'annem, annem' diye ağlarken, onu saklayanlar, yardım edenler, yataklık edenler nasıl rahat edebiliyor" diye feryat etti.

Seda'nın kızını işaret eden Akar, "Çocuğum, babasız büyümesin diye katlanıyordu, şimdi çocukları annesiz büyüyecek" dedi. Akar'ın konuşması duygusal anlar yaşatırken, etraftan geçen kadınlar alkışladı ve eyleme katıldı.

Basın metnini okuyan Aynur Ergül, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde İstiklal' de gerçekleşen yürüyüşte kadınlara yönelik uygulanan işkenceyi hatırlattı. Ergül, "Ama kadınlar Taksim'de, Ankara'da, Fransa'da, Arjantin'de olduğu gibi erkek egemen devletin barikatlarını tanımıyor, özgürlük isyanını yükseltiyor" dedi.

'SEDA'NIN KATİLİ BİR AN ÖNCE BULUNSUN'
Kadınlar isyanını yükseltirken erkeklerin de devletten aldıkları cesaretle kadınları katletmeye devam ettiğini kaydeden Ergül, Seda'nın nasıl katledildiğini aktardı. Ergül, "Seda, çocuklarının gözleri önünde Ercan A. isimli erkek tarafından katlediliyor. Elbette Seda'nın da katledilme hikayesinin de bir geçmişi var. Seda defalarca kez Ercan A.'nın şiddetinden uzaklaşmaya çalışıyor ama başaramıyor. Seda'yı katlettikten sonra kaçan Ercan A. aylardır nerede? Neden bulunmuyor? Sosyal medyada iktidara muhalefet eden en küçük bir paylaşımın ardında, 'barış' talebinin yükseltilmesinin ardından bir anda insanları gözaltına alan polisler nerede? Savcıları ve polisleri göreve çağırıyoruz, Seda'nın katilinin bir an önce bulunmasını ve gerçek adaletin sağlanmasını istiyoruz" diye konuştu.

'KADIN KATİLLERİNİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ'
Katledilen Seda'nın, Merve'nin, Fatma'nın, Ecem'in katillerinin peşini bırakmayacaklarının altını çizen Ergül, şunları söyledi: "Önümüze barikatlarda yığsanız, adliye koridorlarından bizi dışarı da atsanız, gözaltına alıp tutuklasanız dahi 'Yaşamak istiyoruz' şiarını yükselteceğiz. Erkek adaletin değil, kadın adaletinin peşine düşeceğiz. Katledilen kadınlar isyanımız!"