26 Nisan 2024 Cuma

Şantiye TV buluşması gerçekleşti

İnşaat-İş Sendikası'nın kurduğu ve inşaat işçilerinin emekleri üzerinden yayınını sürdürecek Şantiye TV'nin 21 Şubat'taki ilk program öncesi Kadıköy Belediyesi'ne bağlı TAK Atölyesi'nde bir buluşma gerçekleşti.
İnşaat-İş Sendikası, işçiler ve dostlarıyla birlikte inşa ettiği Şantiye TV'nin 21 Şubat'ta gerçekleşecek ilk programından önce dün akşam Kadıköy Belediyesi'ne bağlı TAK Atölyesi'nde etkinlik düzenledi.
 
İşçiler, akademisyenler, gazeteciler, hukukçular ve çok sayıda kurumun katılığı etkinlik İnşaat-İş Sendikası Yönetim Kurulu üyesi Tezcan Acu'nun konuşmayla başladı.
 
Acu, Şantiye TV'nin nasıl bir anlayışla inşa edildiğini, beklentilerini ve programlarına dair bilgilendirmelerde bulundu. Acu, İnşaat-İş'in işçi sınıfının en örgütsüz bölüğünü oluşturan inşaat işçilerinin örgütlenmesinde İsmet Demir'lerden başlayan birikimin üzerine yeni tuğlalar ekleme yaklaşımıyla hareket ettiğini vurguladı. İnşaat işçisinin kendi hakkını arayan, örgütlü bir güce dönüşmesi için bugüne kadar yapıp ettiklerine şimdi Şantiye TV'nin inşasıyla yeni bir araç eklediklerini ifade eden Acu, basılı yayın organı olan Şantiye bültenini bir de internet üzerinden yayın yapan bir TV ile daha ileri taşıyarak bu örgütlenme yönelimlerini de bir çıta daha yükselttiklerini belirtti.
 
Acu, 3. havalimanı direnişi sırasında tutuklanan sendika yönetim kurulu üyelerinin cezaevindeyken dışardaki üyelerle etkileşimleri üzerinden oluşan Şantiye TV fikrinin asıl olarak inşaat işçisinin kendisini daha doğrudan ifade edebilmesi, sözünü söyleyip, sorunlarının aynı olduğu görebilmesini sağlayacak bir araç olarak tasarlandığını belirtti.
 
Amaçlarının inşaat işçilerini görünür kılmak, farkındalık yaratmak ve inşaat işçilerinin işçi sınıfının değerli bir parçası olduğunu anlatmak olduğunu kaydeden Acu, Şantiye TV'de dört tane özel program olacağını belirtti. Acu, bu programların, 'İşçi sağlığı ve Güvenliği', iş cinayetlerinde yaşamını yitiren inşaat işçilerinin ailelerinin katılacağı bir program, 'İşçilerin Hukuku' diye avukatların yer aldığı bir program ve inşaat işçilerinin mücadelelerinin anlatılacağı 'Emeğin Şovalyeleri' adlı programlar olacağını dile getirdi.
 
İnşaat-İş'in eylemlerini, sendikal çizgisini ve Şantiye TV'nin nasıl bir anlayışla yola çıktığını anlatan sinevizyon gösterimiyle devam etti.
 
Etkinlik, Grup Boran'ın seslendirdiği ezgilerle sona erdi.