25 Nisan 2024 Perşembe

Sanık erkeği fırçalayan hakimden cinsiyetçi dil

Bir taciz davasında hakim, sanığın "alkollüydüm" savunmasına tepki gösterdi, ancak "milletin karısı, kızı" diyerek cinsiyetçi bir dil kullandı.
Mersin'de geçen yıl bir giyim mağazasında alışveriş yapan kadını taciz ettiği iddiasıyla hakim karşısına çıkan sanık, "Sarhoştum hatırlamıyorum" gerekçesine sığındı.
 
Mersin'deki bir giyim mağazasında 16 Temmuz 2017'de alışveriş yapan S.T. adlı kadın, S.A. tarafından elle taciz edildi. Güvenlik kamerasına da yansıyan olaydan sonra S.A. hakkında dava açıldı. 
 
Mersin 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında kendisini savunun S.A, olay günü sarhoş olduğunu ve bir şey hatırlamadığını iddia etti. Mahkemeye sunulan görüntülerde 2 kişiyi daha taciz ettiği görülen S.A., güvenlik görevlilerinin kendisine müdahale etmediği, görevini yerine getirmediği suçlamasında bulundu.
 
S.A., "Ne yaptığımı bilmiyordum. Olayın olduğu iddia edilen alışveriş merkezine şu an nişanlı olduğum kız arkadaşımla buluşmak için gitmiştim. Sarhoş olduğum için ne yaptığımı hatırlamıyorum. Güvenlik görevlileri sarhoş olduğumu görmüş ama bana müdahale etmemişler. Kendime geldiğimde karakoldaydım. Suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatimi istiyorum. Nişanlımın bu duruşmadan haberi yok" diye konuştu.
 
S.A'nın kendisini bu şekilde savunmasına tepki gösteren hakimin, kadınlara tacize değil "milletin namusuna" tepki göstermesi dikkat çekti. Hakim, şu ifadeleri kullandı: "İçmesini bilmiyorsan niye içiyorsun? İçtin diye milletin karısına, kızına sarkıntılık mı yapacaksın? Niye içip denize doğru yürümüyorsun da sağda solda milleti taciz ediyorsun? Bir de gelmiş alkollüydüm, kendimde değildim diye savunma yapıyorsun. Oldu... Alkolü iç, sonra gel, 'Nasıl olsa alkollüydüm' diye savunma yap."
 
Mahkeme heyeti, dava dosyasında bulunan CD'deki görüntülerin bilirkişi tarafından detaylı raporlandırılması ve dosyadaki eksiklerin tamamlanması için duruşmayı 3 Temmuz'a erteledi. Bunun üzerine sanık S.A., "Temmuz ayında düğünüm var. Bu yüzden duruşmanın ertelenmesini talep ediyorum" dedi. Mahkemeye heyeti, bu talebi kabul etmedi.