26 Nisan 2024 Cuma

Samsun Kadın Dayanışması: Çekin kadınlardan ellerinizi

Samsun Kadın Dayanışması, kadın katliamlarına, tacize, tecavüze ve çocuklara yönelik cinsel istismara karşı açıklama yaptı. Kadınların değil, kadın katillerinin tutuklanmasını istenirken, gözaltındaki sosyalist kadınların da serbest bırakılması talep edildi.

Samsun Kadın Dayanışması, kadın katliamlarına karşı Süleymaniye Geçidi'nde açıklama yaptı.

Açıklama öncesinde Nadira Kadirova, Gülistan Doku, İpek Er, Sezay Koçak'ın öyküsü aktarıldı. Sakarya'da ırkçıların uğrayan Şilan Demir'in dilinden yaşanılan anlatıldı.

Ardından yapılan açıklamada, kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz ve katliamların sistematik olarak devam ettiği, faillerin korunduğu aklandığı kaydedildi. Çocuklara yönelik cinsel istismarın da arttığına dikkat çekilen açıklamada, Uşşaki Tarikatı lideri Fatih Nurullah'ın 12 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandığı hatırlatıldı. Açıklamada, "Çocuk istismarının, tecavüzün önünü açanın kadın ve çocuk bedeni üzerinde sınırsız tahakküm hakkı olduğunu düşünen dinci gericikle beslenen erkek egemenliği olduğunu biliyoruz" denildi.

Katliamlara, şiddete ve istismara karşı mücadele eden kadınlara ve kadın örgütlerine yönelik baskıya dikkat çeken Samsun Kadın Dayanışması, son olarak ESP'ye yönelik operasyonda sosyalist kadınların da gözaltına alındığı ifade edilerek, "Bu operasyon ve gözaltılar sadece SKM'li kadınlara değil; kadına yönelik şiddete, tacize, tecavüze; kadın katliamlara karşı direnen; kadın özgürlük mücadelesi veren bütün kadınlara yapılmış bir saldırıdır ve devletin kadınlardan korktuğunun göstergesidir! Kadınları gözaltı saldırılarıyla korkutamazsınız! SKM üyesi kadınlar yalnız değildir" diye belirtildi. Gözaltındaki sosyalist kadınların derhal serbest bırakılması istendi.

Gülistan Doku'nun kaybolmasının baş sorumlusu olan Zaynal Abarakov ile İpek Er'e tecavüz ederek ölümüne neden olan Musa Orhan'ın tutuklanmasını talep eden kadınlar, "Kadın ve çocuk düşmanı tarikatlar kapatılsın! Hayatlarımız haklarımızı güvence altına alan İstanbul Sözleşmesi'ne saldırlar son bulsun, sözleşme etkin bir şekilde uygulansın!" taleplerini sıraladı.