20 Nisan 2024 Cumartesi

Sağlık emekçileri maskeleri konuşturacak

SES, Ocak ayı boyunca maskelere taleplerini yazma eylemi yaparak, maskeleri konuşturacak.

KESK'e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), taleplerini maskelere yazarak "maskeler konuşuyor" eylemi yapacağını duyurdu.

Yapacakları eylemi sosyal medya hesaplarından duyuran SES, maskelere, "Yıpranma payım nerede", "7/24 kreş istiyoruz", "Kuru ekmek zammını kabul etmiyoruz", "Şiddete-mobbinge hayır" şeklinde talep ve tepkilerini yazacaklarını belirtti.

Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin yaşadığı sorunların pandemi döneminde artarak katlandığına dikkat çeken SES, pandemi yönetimi nedeniyle yüzlerce sağlık ve sosyal hizmet emekçisinin yaşamını yitirdiğini hatırlattı. SES devamında şunları kaydetti: "'Yaşatmak için yaşamak istiyoruz' diye haykırdık, çığlıklar attık sesimizi duymak istemediler. Her gün üçer, beşer, onar ölmeye başladık bizleri görmezden geldiler. İş yerleri önünde, servislerde, Sağlık Bakanlığı önünde haykırdık! Bizleri görmezden geldiler. Sözümüzü, eylemimizi görmezden gelen bu yaklaşıma karşı ocak ayı boyunca belki maskelerimizi görürler, duyarlar diye 'maskeler konuşuyor' eylem ve etkinlikleri organize ediyoruz."