19 Mayıs 2024 Pazar

Paris'teki direnişe destek ziyaretleri sürüyor

Tecride karşı açlık grevi direnişini Paris'e taşıyan Özkan Özdemir'e dayanışma ziyaretleri sürüyor. Force Ouvriere sendikası yöneticileri Özdemir'i ziyaret etti. Ayrıca, Villier Le Bel Alevi Kültür Merkezi'nde bir etkinlik düzenlendi.
Leyla Güven ve binlerce tutsağın taleplerinin kabul edilmesi ve tecridin son bulması için Özkan Özdemir'in 1 Nisan'da başlattığı süresiz açlık grevine dayanışma ziyaretleri devam ediyor.
 
Özdemir, Strasburg'da süresiz dönüşümsüz açlık grevinin 124. gününe giren direnişçileri selamlayan bir mesaj gönderdi. Özdemir, "Kendi eylemime başlarken başta Sayın Leyla Güven olmak üzere, Strasbourg'da direnişte olan siz yoldaşlarımın direnişinden büyük moral ve enerji aldığımı, cesaret kuşandığımı belirtmek isterim. "Egemenler, onların bütün iktidar aygıtlarının sessizliği, eylemimizin haklı ve meşru çığlığı karşısında mutlaka yenilgiyi tadacak, bahar kokan, özgürlük kokan bir gelecek halklarımızın doyumsuz mutlulukla kucaklayacağı yeni yaşam olacaktır" dedi.
 
Özdemir'i, eyleminin yirminci gününde FO (Force Ouvriere) sendikası direktörlerinden Serge Feuga ziyaret etti. Feuga'ya Türkiye ve Kürdistan'da yaşanan tecrit ve hapishanelerde devam eden direniş hakkında bilgi verildi. Feuga ise süresiz açlık grevlerini gündemleştireceklerini ve bilgileri diğer sendikalarla paylaşacaklarını belirtti.
 
Akşam saatlerinde Özdemir, Villier Le Bel Alevi Kültür Merkezi'nin düzenlediği etkinliğine katıldı.
Burada konuşma yapan Özdemir, Alevi inancının özünde mazlumun yanında olma duruşu olduğunu belirtti, bu nedene Alevilere yönelik saldırıların olduğunu söyledi. 
 
Etkinliğe katılanları, tecride karşı direniş başlatan Leyla Güven'in taleplerine sahip çıkmaya çağırdı.