28 Mart 2024 Perşembe

Paris'te İrfan Gerçek ve Kemal Akyol anıldı

28 Ağustos'ta Dersim'de yaşamını yitiren MLKP/FESK gerillası İrfan Gerçek ile 4 Eylül 2017'de yaşamını yitiren PKK gerillası Kemal Akyol Fransa'nın başkenti Paris'te anıldı.
Dersim'de yaşamını yitiren MLKP/FESK gerillası İrfan Gerçek ile 4 Eylül 2017'de yaşamını yitiren PKK gerillası Kemal Akyol,  Fransa'nın başkenti Paris'te anıldı.
 
Saygı duruşu ile başlayan anma İrfan Gerçek ve Kemal Akyol'un görüntülerinden oluşan sinevizyon gösterimi yapıldı, hayat hikayesi anlatıldı.
 
Anmada MLKP adına yapılan konuşmada "MLKP kuruluşundan kısa bir süre Gazi barikatlarında büyüdü. Erdal Balcı'dan Hasan Ocak'a kadar bedel ödeyerek ilerledi. MLKP devrim için bedel ödemeyi biliyor ve yürüyor. Tüm devrimlerden öğrenen partimiz PKK'den de öğrenmeyi biliyor. Ya yerinde sayacaktı ya da ilerleyecekti. Bedel ödeyerek ilerlemeyi seçti. Onu Gazi'de, Cumartesi Anneleri'nde, Rojava'da gördük. Kendini yenileyerek var etti" denildi. MLKP'nin amacının devrim yapmak olduğu vurgulanan açıklamada, "Partimiz ölümsüzlerin izinden ona bağlılığına olan inancından yola çıkarak sosyalizmi komünizmi inşa etmeye kararlı. FESK Kır Gerilla Birliği savaşçılarından İrfan Gerçek yoldaşı saygıyla anıyor, inançlarını yaşatacağımıza söz veriyoıruz" diye belirtildi.
 
Kemal Akyol'un babası ise  "Kemal ve İrfan'ın ikisinin de uzun süreli mücadele yürütmüş. Gencecik yaşlarda kendini feda etmiş devrimciler. Biz bu sistemi reddediyoruz. Kemal'in babası olmaktan ziyade yoldaşı olarak seslenmek istiyorum. Şehitlerimizin değerlerini büyütmek ve ölü toprağını üstümüzden atmak zorundayız. Cumartesi Anneleri'nin çağrılarına kulak vermek ve onların mücadelelerine sahiplenmek zorundayız" diye kaydetti.
 
MKP Fransa'nın mesajı okundu, KOMKAR adına konuşma yapıldı. Ardından Gerçek ve Akyol'u tanıyanlar anılarını paylaştı.
 
Anma söylenen türkülerin ardından sona erdi.