19 Nisan 2024 Cuma

Özsavunmasını kullanan kadına 20 yıl hapis

Kendisine bıçakla saldıran eski kocasını yaralayan Emine Sayar'a 20 yıl hapis cezası verildi.
Kadınlar aleyhine kararları nedeniyle eleştirilen yargı sisteminden, bir kez daha "erkek yargı" kararı geldi. Adana'da özsavunma hakkını kullanan bir kadın, 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
 
Boşandıkları ancak birlikte yaşadığı kocası Ayhan Akdemir'i yaraladığı gerekçesiyle yargılanan 41 yaşındaki Emine Sayar'ın davasında karar çıktı. 
 
"Öldürmeye teşebbüs" iddiasıyla 20 yıla kadar hapsi istenen Emine Sayar, Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde son kez hakim karşısına çıktı. Sayar, son savunmasında, eski eşiyle olay günü nafaka yüzünden tartıştıklarını söyledi. Sayar, "Mutfaktan bıçak alıp geldi. Bıçak sallayıp beni itti, saçımı çekti. Kendimi korumak için bir şeylerle vurdum. Kavga sırasında ocaktaki sıcak su ve kızgın yağ ikimizin de üzerine döküldü. Ben de yaralandım, kavga sırasında satırla vurmuş olabilirim. Kendimi korumak istedim" diye konuştu.
 
Mahkeme heyeti, Emine Sayar'ı "öldürmeye teşebbüs"ten önce ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Heyet, eylemin teşebbüs aşamasında kalması nedeniyle cezayı 20 yıla indirdi.