26 Nisan 2024 Cuma

Özel Ulus Bakımevi'ndeki tacizi anlatan S.A. avukatıyla görüştürülmüyor

S.A., Özel Ulus Bakımevi'nde yaşadığı tacizi anlattığı için geçici olarak gönderildiği bakım evinde, avukatıyla görüştürülmedi. Avukat Mantar, bir kez daha olayın üzerinin kapatılmak istendiğini belirterek, takipçisi olacağını söyledi.

Özel Ulus Bakımevi, çalışan Kamuran Şahin'in tacizine uğrayan S.A., şimdi de avukatıyla görüştürülmüyor.

Annesinin uyguladığı şiddet nedeniyle yüzde 85 görme engelli olan S.A., yerleştirildiği Özel Ulus Bakımevi'nde, çalışan Kamuran Şahin'in tacizine maruz kalmıştı. Taciz olayı kurum yetkilisi Yasemin Hemden başta olmak üzere yönetim tarafından örtbas edilmek istenmişti.

Ajansımız ETHA'ya konuşan S.A., yaşadıklarını anlatmış, dayanışma talebinde bulunmuştu. Haberin yayınlanmasının ardından S.A.'nın geçici olarak kaldığı yurtta avukatı ile görüşmesi engellendi.

AVUKAT MANTAR: OLAYIN ÜSTÜNÜ KAPATMAYI BİR DE BÖYLE DENİYORLAR
ETHA'ya konuşan S.A.'nın avukatı Aydın Mantar, şunları kaydetti: "Kurum yetkilileri, Bahçelievler Sosyal Hizmet Merkezi'nden gelen talimat ile pandemi bahane edilerek müvekkilimle görüşmemi engelledi. Haberin yayımlanmasının ardından, ertesi gün gelen yazının zamanlamasının manidar olduğu kanaatindeyim. Müvekkilim S.A.'nın yaşadıkları çok ağır, maruz kaldığı işkenceden dolayı şu an neredeyse göremiyor, defalarca istismara uğramış. Çocuk yaşta maruz kaldığı istismar davası beraatle sonuçlanmış. Çok net ki Özel Ulus Bakımevi yetkilileri haberden sonra olayın üstünü kapatmayı, S.A.'nın bizimle görüşmesini engelleyerek bir de böyle deniyor. Sürecin takipçisi olacağım."

S.A.'nın yaşadıklarını anlattığı habere şu linkten ulaşabilirsiniz.