18 Mayıs 2024 Cumartesi

Ölümsüzleşenler Hamburg'da düzenlenen gecede anıldı

Almanya'nın Hamburg kentinde, MLKP düzenlediği etkinlikle devrim ve parti şehitlerini andı.
Almanya'nın Hamburg kentinde, MLKP düzenlediği etkinlikle devrim ve parti şehitlerini andı. "Kasım Şehitler Ayı" dolayısıyla düzenlenen etkinliğe yüzlerce göçmen, emekçi kadın ve genç katıldı. "Ölümsüzlerimizin izinde faşizm ve sömürgeciliği yeneceğiz" şiarıyla düzenlenen gecede, ölümsüzlere zafer sözü verildi. Ölümsüzlerin ailelerinin de katıldığı etkinlikte, faşizme diz çöktürüleceği ve sömürgecilerin kaybedeceği mesajı verildi.
 
Enternasyonal marşı eşliğinde ölümsüzler anısına yapılan saygı duruşu ile başlayan gecede, Jiyan Arjin ve grubu sahne aldı.
 
MLKP'nin tarihinin anlatılığı sinevizyonda ölümsüzleşenlerin kendi dilinde anlatımları duygulu anlara yol açtı. Katılımcıların faşizme olan öfkesini biledi.
 
Katılımcıları ve ölümsüzlerin ailelerini selamlayarak konuşmasına başlayan MLKP/KKÖ temsilcisi, Mehir'lerde, Deniz'lerde, İbrahim'lerde, Mazlum'larda, Rosa'larda ve Liebknecht'lerde devraldıkları kızıl bayrağı onurla dalgalandırdıklarınını belirtti. MLKP'nin kuruluşundan bu yana bedel ödemekten ve bedel ödetmekten tereddüt etmediği vurgulanan konuşmada, MLKP'nin işçi sınıfına, ezilenlere verdiği sözlere, ölümsüzlerin ideallerine bağlı kaldığı hatırlatıldı. Konuşmada, devrim davasının büyütülmesi ve zaferi için; işçilerin, kadınların, gençlerin, yoksulların ve tüm ezilen halkların, inançların, cinsiyetlerin demokratik hakları, özgürlükleri ve kurtuluşu için savaştıklarının altı çizildi.
 
İstanbul'dan Kobanê'ye, Ankara'dan Efrin'e, İzmir'den Rakka'ya, Suruç'tan Bekaa Vadisine, Avrupa'dan Medya Savunma alanlarına değin, dört bir yanda, sokaklarda, dağlarda, zindan direnişlerinde, işkencehanelerden, kuşatılmış üslerde, ölüm oruçlarında ve savaş hazırlıklarında kanlarını döktüklerini söyleyen MLKP/KKÖ temsilcisi, bu büyük bu yenilmez eylemin sahibi olan ölümsüzlerin, partinin işaret fişeği. Onur abıdeleri olduklarını ifade etti.
 
Onları rehber aldıklarını belirten temsilci; zor zamanlardan, zorlu bir süreçte geçildiğinin altını çizdi. Diktatörün ve faşist sömürgeci savaş rejiminin işçi sınıfı ve ezilenleri, dilsiz köleler haline getirmeye çalıştığını ifade eden temsilci, "Faşizm gece gündüz umutsuzluk ve inançsızık mikrobunu pompalıyor" dedi. Rejimin; işçileri, kadınları, gençleri, yoksulları, Kürt halkını, Alevileri, ezilen ulusal toplulukları, aydınları, sanatçıları, LGBTİ'leri ve çevrecileri susturmak ve teslim almak istediğini hatırlatın temsilci, Erdoğan cuntasına karşı yazılan tarihin görkemli hale getireceklerini, zaferle noktalayacaklarının altını çizdi.
 
Halkların bağrındaki antifaşist ve devrimci birikimin, kalplerinde büyüyen öfkenin harekete geçtiğinde hiç bir gücün önlerinde duramayacağı belirtilen konuşmada, "Tıpkı, Gezi haziran ayaklanmasında, tıpkı 6-8 Ekim Kobanê serhildanında olduğu gibi" denildi. MLKP/KKÖ temsilcisi, "Dönem tereddüde yer vermeme dönemidir. Dönem cesaret dönemidir. Dönem öncü bir ruh ve pratikle öne atılanlara omuz verme, zafer için gerekli fedakarlıkları kuşanma günüdür" dedi. Konuşmada, MLKP'nin öne atılmak için tüm olanaklarını seferber ettiğini ve etmeyede devam edeceğini belirti.
 
Ölümsüzlerin aileleri alkışlar ve zılgıtlarla kitleyi selemladılar. Aileler adına yapılan konuşmalarda, ölümsüzlerin mücadelesine yaşadıkları sürece sahip çıkacaklar sözünü verdiler. Aileler, birleşik mücadelenin önemine değindiler, şehitlere devrim sözü verdiklerini bu sözü yerine getirmek için her koşul altında canla başla çalışacaklarını belirttiler. Onlarda devir aldıkları kızıl bayrağı her daim yükseklerde dalgalandıracaklarının altını çizen aileler, onlara laik olmaya çalışacaklarını ifade ettiler. Duygulu anların yaşandığı bu bölümde, "Şehit namirin", "Şehitler yaşıyor MLKP savaşıyor" sloganlarıyla ölümsüzleri selamladılar.
 
Çar Newa'nın seslendirdiği Kürtçe, Zazaca ve Türkçe ezgilerle geceye katılanları hüzünlendirdi.
 
HDP Şırnak eski Milletvekili Faysal Sarıyıldız ise AKP-Erdoğan faşizminin kendi iktidarını yitirme korkusuyla saldırıya geçtiğini belirtti. AKP'nin sisteme muhalif olan herkese, her şeye saldırdığını hatırlatın Sarıyıldız, Rojava devriminin başarıya ulaşması Kürdistan, Türkiye ve Ortadoğu'da halkların kazanacağı anlamına geldiğini söyledi.
 
Ozan Emekçi, seslendirdiği "Özgürlük mahkumları" ezgisiyle politik tutsakları, "Gerila" türküsüyle dağları hatırlattı. Devletin Alevisi olmayın çağırısı yapan Emekçi, katılımcıları devrimci mücadeleye destak olmaya çağırdı.
 
ÖTSP adına yapılan konuşmada, politik tutsakların sahiplenilmesi gerektiğinin altı çizildi. Türkiye'de politik tutsaklar üzerindeki baskıların son günlerde daha da çok arttığı belirtildi. Önümüzdeki süreçte Türkiye'deki hapishanelerde mücadelenin ve direnişin yaygınlaşacağı harıtlattıldı, göçmenler duyarlılığa davet edildi. Konuşma "Devrimci tutsaklar onurumuzdur" sloganıyla yanıtlandı.
 
Gece, MKP ve HBDH mesajlarının okunmasıyla sona erdi.