18 Nisan 2024 Perşembe

'Nerede kadınların özgürlük çağrısı varsa orada olacağız'

Rakka?nın özgürleştirilmesi hamlesinde yer alan YPJ komutanlarından Nubahar Yılmaz Qamişlo ve YPG komutanlarından Şevger Himo, zaferin yıl dönümünde ETHA'ya konuştu, "Nerede kadınların, halkların özgürlük çağrısı varsa orada olacağız" dedi.
Faşist dinci İŞİD çeteleri tarafından işgal edilen Rakka, bir yıl önce Demokratik Suriye Güçleri'ne (DSG) bağlı YPG, YPJ, MLKP, Enternasyonal Özgürlük Taburu savaşçıları tarafından özgürleştirildi. 
 
Rakka Sivil Halk Meclisi tarafından yönetilen kentte, eğitim, sağlık, güvenlik gibi çalışmalarla yeni yaşam kuruluyor.
 
Hamlede yer alan YPJ komutanlarından Nubahar Yılmaz Qamişlo ve YPG komutanlarından Şevger Himo, zaferin yıl dönümünde ETHA'ya konuştu.
 
'RAKKA KADIN DEVRİMİNİN GARANTİSİ OLDU'
 
Halklar için Rakka’nın büyük öneme sahip olduğunu dile getiren YPJ Komutanı Nubahar Yılmaz Qamişlo, Rakka zaferinde ölümsüzleşen savaşçıları andı.
YPJ olarak bütün uluslardan kadınları temsil ettiklerini ifade eden Qamişlo, şunları söyledi: "Son üç yılda, düşmanın halkların iradesine yönelik tecridin, baskının, zulmün, zorbalığın, saldırıların olduğu her yere özgürleştirme operasyonları başlattık. Özellikle Ezîdî Kadınların intikamlarını, bizim saflarımızda alması ve şehirlerini özgürleştirme operasyonlarına katılmaları, bizim açımızda büyük bir öneme sahiptir. Biz bütün uluslardan kadınları temsil ediyoruz."
 
"YPJ, kadınların nerede özgürlük çağrısı varsa orada olacaktır" diye kaydeden Nubahar Yılmaz Qamişlo, “Minbic, Tişrin ve Rakka da olduğu gibi yine mevzilerde olacaktır. Bu doğrultuda bugün mevzilerinde olduğumuz Dera Zor da özgürleşecektir” diye belirtti.
 
Rakka’nın 2014 yılından itibaren "DAİŞ'in başkenti" olarak lanse edildiğini ve kadınların ağır baskılara maruz kaldığını belirten Qamişlo, şunları söyledi: "YPJ komutanlığının 'DAİŞ'in başkentinde olacağız' açıklaması ve YPJ güçlerinin her rengiyle Rakka'da olması, halklarımıza ve bütün gücümüze büyük bir moral verdi. Rakka gerçekten büyük bir savaştı. Ancak savaşçılarımızın rolünü ve misyonunu oynaması, bizlere zaferi getirdi. Onun için kadınlar gerçekliğinin farkında olurlarsa her türlü zorluğun ve ağırlığın üstesinden gelebilirler. Bundan sonraki dönemde de YPJ güçlerimiz Rakka'da olduğu gibi ezilen kadınların özgürlüğü için rolünü oynamaya devam edecektir."
 
'RAKKA'NIN ÖZGÜRLÜĞÜ HERKESE MORAL VERDİ'
 
YPG komutanlarında Şevger Himo da, "Rakka’nın özgürleşmesi savaşçılarımıza ve halklarımıza büyük bir moral verdi. Birinci hedefimiz Rakka’yı özgürleştirmek, ikinci hedef olarak ise önümüze savunmayı koyduk. Rakka’yı özgürleştirdik ve savunmaya da devam ediyoruz" diye konuştu. 
   
Rakka’nın ne rejime ne de işgalci Türk çetelerine bırakmayacaklarını belirten Himo, "Rakka, ezilen halkların mücadele ederek kazandığı topraklardır.  Burada bir çok savaşçımızın emeği  ve kanı var.  Biz bu çetelere sadece Rakka’yı değil, hiçbir devrim toprağını vermeyeceğiz.  Şehitlerimizin kanları ve ayak izleri bu topraklardadır. Şehitlerimizin özgürleştirdiği toprakları savunmaya, onların izlerinden yürümeye devam edeceğiz. Halkımızı, devrimimizi ve bu toprakları bütün işgalci güçlere karşı koruyacağız" dedi.