20 Nisan 2024 Cumartesi

MSD'den Suriye hükümetiyle görüşmeden sonra ilk açıklama

MSD, Suriye hükümeti ile Şam'da gerçekleştirilen görüşmede her iki taraf arasında diyalog ve müzakerelerin geliştirilmesi amacıyla her alanda komite oluşturulmasının kararlaştırıldığını belirtti.
Demokratik Suriye Meclisi (MSD), 26 Temmuz'da Suriye hükümeti ile Şam'da yapılan görüşmeye ilişkin yazılı açıklama yaptı. MSD, görüşmenin Suriye krizinin ve tüm sorunların her açıdan çözümü için geniş diyalogların başlamasının temelini oluşturmayı amaçladığını ifade etti.
 
MSD açıklaması şu şekilde:
"Suriye hükümetinin talebi üzerine Demokratik Suriye Meclisi ve Suriye hükümeti heyetleri arasında 26. 07. 2018 tarihinde Şam'da görüşme gerçekleşmiştir. Görüşmenin amacı Suriye krizinin ve tüm sorunların her açıdan çözümü için geniş diyalogların başlamasının temelinin oluşturulmasıdır.
 
Bu görüşmeden önce Tabqa kentinde her iki taraftan küçük komiteler arasında görüşme gerçekleşmiş ve bu görüşmelerde hizmet alanında tartışmalar yürütülmüştür.
 
Toplantı sonucunda diyalog ve müzakerelerin geliştirilmesi, Suriye halkı ve toplumunu tehlikeye atan şiddet ve savaşın sona ermesinin sağlanması, merkezi olmayan ve demokratik bir Suriye için yol haritasının oluşturulması amacıyla tüm alanlarda komiteler oluşturulması kararlaştırılmıştır."